Kansen voor woningen op het vernieuwde Arenapark
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het bedrijventerrein moet meer een (sport)campusconcept krijgen.
Het bedrijventerrein moet meer een (sport)campusconcept krijgen. (Foto: Bastiaan Miché)

Kansen voor woningen op het vernieuwde Arenapark

  Bedrijven

HILVERSUM - Wonen op het Arenapark. Naast kantoorruimte, een klein beetje horeca en de nodige recreatieplekken vindt de politiek dat er ook woningen moeten komen op het bedrijventerrein. Dat is goed voor de sociale veiligheid in dit gebied en biedt weer wat mogelijkheden gezien de woningnood.

Alleen is de vraag hoeveel woningen er dan te realiseren zijn en wat voor type woningen er moeten komen. En daar is de commissie Duurzaamheid en Bereikbaarheid het nog niet over eens, zo bleek afgelopen week toen de partijen zich bogen over de Nota van Uitgangspunten en het verstrekken van een krediet van 350.000 euro voor zogeheten quickwins.

Partijen als SP, CDA, D66 en PvdA spreken zich duidelijk uit over woningen realiseren op het Arenapark. Zij vinden dat een waardevolle toevoeging voor het terrein, waar gemeente, gebruikers, vastgoedeigenaren en omwonenden de koppen bij elkaar hebben gestoken om het park een impuls te geven. Boven aan het lijstje staat het toevoegen van woningen op een zeer krappe woningmarkt. Daarnaast kunnen de mensen die 's avonds thuis zijn een oogje in het zeil houden.

De VVD plaatst vraagtekens bij het neerzetten van nieuwe woningen. "Het gebied heeft een bedrijfsmatige functie", aldus liberaal Tobias Westerneng. "Als er straks ook gerecreëerd wordt en het station verplaatst is, hoeveel mensen heb je dan nodig voor sociale veiligheid? In hoeverre is het dan zinvol een woonfunctie toe te voegen."

Wethouder Annette Wolthers van Bereikbaarheid en Parkeren herhaalt de wens van de commissie, maar geeft daarbij wel aan dat er twee dilemma's zijn. Er moet een aantal vierkante meters kantoorruimte zijn. In het verleden zijn er afspraken gemaakt over 87.000 vierkante meter aan kantoorruimte. Daarbij moet rekening worden gehouden met de bouwhoogte en de groene omgeving in de buurt.

Zij ziet vooral in het hotel, dat bijvoorbeeld voor buitenlands personeel van Nike is bedoeld, mogelijkheden in een shortstayfunctie. "Een hotel is geen wonen. Dat moeten we toch echt scheiden", zei PvdA-commissielid Joop Lahaise duidelijk. De sociaaldemocraat ziet het liefst huisvesting in de vorm van kleine appartementen komen op dit bedrijventerrein.

Met de wensen van de commissie gaat Wolthers verder met het opstellen van het masterplan. In een later stadium komt dit voorstel waarin ook de uitgangspunten van gebruikers, vastgoedeigenaren en omwonenden zijn opgenomen, terug naar de politiek. Met de komst van een hotel, horeca en kleine sportitems moet het Arenapark in de nabije toekomst meer een (sport)campusconcept krijgen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>