Het nieuwe oude V&D-pand: 'Gigantische klus'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Afbeeldingen: SUM Architecten

Het nieuwe oude V&D-pand: 'Gigantische klus'

  Bedrijven

HILVERSUM - Het gebouw heeft sinds het faillissement van V&D jaren leeggestaan, maar met het straks vernieuwde pand aan de Kerkstraat moet de Hilversumse binnenstad - na de opknapbeurt van het Hilvertshof - wederom een boost krijgen.

Het Hilversumse architectenbureau SUM Architecten was door eigenaar Unibail-Rodamco-Westfield van het gebouw gevraagd het te transformeren naar een 'multi-tenant gebouw'. "De uitdaging voor het ontwerp was om de nieuwe huurders, ook op de verdieping, optimaal te ontsluiten én zichtbaar te maken vanaf de straat. Daarnaast is dit project in het hart van Hilversum beladen vanwege zijn historische waarde en essentieel in het totaal functioneren van de binnenstad", aldus SUM Architecten.

De verbouwing in het pand is inmiddels gaande. Later dit jaar verhuist C&A van het huidige onderkomen iets verderop naar het voormalige V&D-pand. Wie de overige huurders zijn, is nu nog niet bekend. "Het is een gigantische klus", vertelt een woordvoerder van het bureau dat ook betrokken was bij het vernieuwde winkelcentrum in Kerkelanden. "Maar het gaat allemaal enorm snel. Je merkt ook - met al die partijen die erbij zijn betrokken - dat de neuzen dezelfde kant opstaan."

Tekst gaat verder onder foto.

Verder wordt ook de kant van de Zeedijk opgeknapt en krijgt een levendige, open uitstraling om zo goed aan te kunnen sluiten op het Hilvertshof. "Wat de architectuur betreft hebben we ons verdiept in het DNA van de binnenstad. Daarbij hebben we aansluiting gezocht bij de diverse bouwperiodes en -stijlen zoals die in de stad en in het gebouw te vinden zijn."

"Voor de nieuwe gevels hebben we gekozen om de architectonische kwaliteiten, die met oorspronkelijke bouwperiodes samengaan, te benoemen en op een eigentijdse manier mee te nemen in het nieuwe ontwerp. Voorbeelden hiervan zijn de erkers, het kleurgebruik, metselwerk en ornamenten."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>