Proeflokaal Sijgje: 'We komen zo snel mogelijk terug'
Medewerkers van Proeflokaal Sijgje met derde van rechts Nadia Franke.
Medewerkers van Proeflokaal Sijgje met derde van rechts Nadia Franke. (Foto: Claudio Houtman)

Proeflokaal Sijgje: 'We komen zo snel mogelijk terug'

  Bedrijven

HILVERSUM - Goed nieuws voor de medewerkers en bezoekers van Proeflokaal Sijgje Hilversum. De schade die in het eind vorig jaar geopende restaurant aan de Vaartweg was ontstaan na de brand van eind maart wordt volledig uitgekeerd. 

Ook bedrijfsleidster Nadia Franke, woonachtig boven het restaurant en die avond gered door de brandweer, maakt het goed, aldus Sijgje op Facebook. "De afgelopen twee en halve week hebben alle direct betrokkenen slapeloze nachten gehad. Wat was de oorzaak, zijn we iets vergeten uit te zetten, was het kortsluiting, zat het in de afzuiging, fout in de elektrische installatie, misschien zelfs brandstichting, hebben we alles wel gedaan zoals het moet en hoe nu verder ? Al deze vragen zijn de afgelopen weken meerdere keren door ons hoofd gegaan."

Nu is duidelijk dat de elektrische installatie uitgesloten is als brandoorzaak, zo ook de afzuiginstallatie, nalatigheid en brandstichting. Ook het personeel valt niets te verwijten. De brand is ontstaan tussen het plafond en het dak. De waarschijnlijk oorzaak is een datakabel die is gaan smeulen en vervolgens vlam heeft gevat. 

Het belangrijkste nieuws was echter dat de directie van Proeflokaal Sijgje aan alle clausules van de verzekering had voldaan en dat de schade volledig uitgekeerd gaat worden. : Met andere woorden: we komen terug en als het aan ons ligt zo snel mogelijk. We gaan er nu met zijn allen vol gas tegen aan."

Nadia Franke werd die avond door de brandweer bevrijd. Foto: Bastiaan MichéDe schade bleek een dag later enorm. 

Meer berichten