De opbouw van de kermis is donderdag gestart.
De opbouw van de kermis is donderdag gestart. (Foto's: Bastiaan Miché)
Foto's

Kermis Hilversum geheel op Marktplein

  Bedrijven

HILVERSUM - Wie nu door het centrum van Hilversum wandelt, kan het niet ontgaan: de Koningskermis is aanstaande. Vrijdag is de opening van het tien dagen durende spektakel op het Marktplein. 

En dus staat er geen enkele attractie of verkoopkraam dit jaar op de Groest. Afgesproken is namelijk dat de markt bij grote evenementen - waaronder dus ook de kermis - maximaal zes keer per jaar uitwijkt naar de Groest en Stationsstraat. "En met die beslissing van het college zijn we superblij", aldus mede-organisator Marinus Scherphof van de kermis. "De afgelopen jaren was het steeds maar passen en meten en was de kermis die Hilversum had niet Hilversum waardig."

Het verplaatsen van de markt levert de kermis dus extra ruimte op. Bijzondere attracties dit jaar zijn onder meer een veertig meter hoog reuzenrad en (voor de hele familie) een snelheidsmolen. En de botsauto's zijn terug van weggeweest. Maar er staat sowieso een mooie mix, aldus Scherphof. "Er is een goede verdeling van attracties voor jongeren, het gezin en kinderen. Ook dat is beter geregeld dan voorgaande jaren. En we hebben een prachtige welkomstpoort."

Tekst gaat verder onder deze foto.

En wie moeite heeft met al die herrie en lampjes van de kermis, maar er toch ook van wil genieten: net als vorig jaar is er een prikkelarme kermis. Woensdag 24 april tussen 16.30 en 18.00 uur zijn alle lampjes, muziek en jingles uit, zodat mensen die snel overprikkeld zijn ook kunnen genieten van de kermis.

Dit jaar richt de kermis zich in het bijzonder op kinderen met autisme of andere aandoeningen die snel tot overprikkeling kunnen leiden. Wethouder Karin Walters en de kinderburgemeester zullen deze prikkelarme kermis feestelijk openen.Meer berichten