Marjolein Hanegraaf en Judith Kelder (r).
Marjolein Hanegraaf en Judith Kelder (r). (Foto: Bastiaan Miché)

Julein's na kwart eeuw weg uit H'sum

  Bedrijven

HILVERSUM - Boetiek Julein's verdwijnt per 1 juni uit het centrum. Het bedrijf is niet failliet. "We zijn toe aan een nieuwe uitdaging", vertelt Marjolein Hanegraaf.

De posters met 'opheffingsuitverkoop' op de ramen van Julein's zijn niet te missen. Het aanplakbiljet 'Winkelruimte te huur' geeft onmiskenbaar aan dat de kledingzaak op de hoek van de Leeuwenstraat en de Groest verdwijnt. "De zoveelste boetiek die het niet redt, waar moet ik nu heen?", verzucht een vaste klant. Maar 'niet redden' is niet aan de orde, een andere keuze maken is de reden dat de deuren van Julein's op 1 juni dichtgaan. Voorgoed.

"Veel mensen denken dat we failliet zijn, maar niets is minder waar: we zijn toe aan een nieuwe uitdaging", vertelt Marjolein Hanegraaf (52). Samen met Judith Kelder (50) runt zij Julein's en de dames worden parttime bijgestaan door Truus Nijenhuis. Begonnen in een kleiner pand aan de Leeuwenstraat groeide de kledingzaak uit tot een begrip in Hilversum en omstreken.

"Onze kledingwinkel bestaat vijfentwintig jaar en Judith en ik werken elf jaar samen. We hebben best lang getwijfeld of we moesten stoppen of niet, maar hebben de knoop toch maar doorgehakt. Als we iets anders willen, dan moeten we het nu doen." Een dame die de rekken vol zomerkleding inspecteert, reageert. "Ik vind het niet leuk dat jullie stoppen. Ik kom twee, drie keer per jaar in Hilversum en loop dan altijd even binnen en meestal koop ik iets. Ik ga jullie missen." Ze is een van de velen. Trouwe klanten brengen de dames bloemen en chocola of sturen een mailtje. Hartverwarmend vindt Hanegraaf het.

"Mensen denken dat we ons niet meer staande kunnen houden, dat we het afleggen tegen internetshoppen. Dat is niet zo. Toen we de Leeuwenstraat omruilden voor dit pand, was het crisis. We verbouwden het pand tot we tevreden waren en we hadden een vaste klantenkring." Natuurlijk wordt er meer online gekocht, maar daarvan heeft Julein's nooit echt last gehad.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten