Anita van Loon: 'De USH is een kleine stichting met enthousiaste en betrokken mensen.'
Anita van Loon: 'De USH is een kleine stichting met enthousiaste en betrokken mensen.' (Foto: Bastiaan Miché)

Uitvaartstichting Hilversum heeft nieuwe directeur

  Bedrijven

HILVERSUM - De functie van directeur van de nu drie jaar bestaande stichting is een populaire, blijkt wel uit het aantal sollicitaties voor de job: meer dan zeventig mensen meldden zich aan. Uiteindelijk viel de keuze op de nu 59-jarige Van Loon. De Wassenaarse kan niet wachten om daadwerkelijk aan de slag te gaan. "Ik hoop mijn pensioen hier te halen."

Vanaf 1 mei draait ze al mee binnen het 'kleine en energieke team' dat de uitvaartstichting in de ogen van Van Loon is, maar officieel is ze pas vanaf 1 september - voor vier dagen in de week - in vaste dienst. En de afstand Wassenaar - Hilversum is in haar ogen geen probleem. Haar dochter, waar ze kan blijven slapen, woont immers in Utrecht.

Yarden
Van Loon neemt het stokje over van Patricia van Engelen, die onlangs afscheid heeft genomen van de stichting, en komt over van Yarden. Daar was ze werkzaam als manager; eerst binnen de uitvaartzorg, later als manager van de Vereniging Yarden, waar ze onder meer een grote groep vrijwilligers aanstuurde.

Maar na tien jaar was het tijd voor iets anders. Van Loon wilde weer 'dichter bij de mensen staan'. "Ik vind het een eer om met dit mooie team, op deze drie prachtige begraafplaatsen, een bijdrage te leveren aan de Hilversumse samenleving. Omdat een waardig afscheid bijdraagt aan een waardig leven en het afronden van een mensenleven deze aandacht verdient. Als je bijvoorbeeld op de Bosdrift bent, voel je de geschiedenis en de sfeer. Daar mag ik boegbeeld van worden."

Respectvol
Hoewel Van Loon de komende maanden vooral 'wil voelen wat nodig is' voordat ze officieel aan de slag gaat, geeft ze wel aan dat ze meer op kwaliteit wil inzetten. Ook denkt ze eraan om zeven dagen in de week uitvaarten te verzorgen of zelfs events om te kunnen herdenken te organiseren en ook meer te doen tijdens de jaarlijkse Week van de Begraafplaatsen eind mei. "Mijn ambitie is om de uitvaartstichting zodanig bekend te maken bij de inwoners van Hilversum en omgeving dat men alleen nog maar bij onze stichting begraven dan wel gecremeerd wil worden. De USH is een kleine stichting met enthousiaste en betrokken mensen. Daardoor kunnen we met elkaar een dienstverlening neerzetten die dichtbij is. Een waardig en respectvol afscheid is waar de USH voor staat en waar ik als mens voor sta."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten