[Advertorial] Hilversumse markt deelt plantjes uit: 'We waarderen dat de mensen komen'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Veel bezoekers van de markt kregen uit handen van onder meer Monica Tijdink een plantje.
Veel bezoekers van de markt kregen uit handen van onder meer Monica Tijdink een plantje. (Foto: Bastiaan Miché)
Advertorial

Hilversumse markt deelt plantjes uit: 'We waarderen dat de mensen komen'

  Bedrijven

HILVERSUM - Ze neemt woensdagmorgen meteen een hele partij plantjes mee voor haar medebewoners in de Boomberg. Mevrouw Roest is een van de vele lezers van deze krant die met het bonnetje - dat vorige week op de voorpagina van De Gooi en Eembode stond en waarmee men een gratis plantje kon afhalen - in de hand meerdere Felicia's weet te scoren.

De actie van de markt in samenwerking met deze krant is een vervolg op een soortgelijke actie van twee jaar terug toen het Marktplein compleet was vernieuwd en de marktondernemers de bezoekers op een bloemetje wilden trakteren. Het initiatief bleek een doorslaand succes en overtrof ieders verwachtingen, kijkt marktwoordvoer Kees de Bock terug. "En we waarderen het dat de mensen komen, vandaar dit initiatief."

En dus kon een vervolg niet uitblijven. Afgelopen zaterdag en woensdag werden de plantjes - geraniums, asters en Felicia's - op de kop van de markt op het nog immer prachtige en overzichtelijke plein uitgedeeld. Daaruit bleek ook dat bezoekers de weg naar de markt weer goed weten te vinden. Bovendien is er een goede samenwerking met MOUT. Veel Hilversummers (en mensen van buiten de gemeentegrens) nemen vooraf of na afloop van het marktbezoek even plaats op het terras van de foodhall.

Daar is marktmeester Lucas de Haas het geheel mee eens. Hij voegt toe dat er al een flink aantal boekingen is binnengekomen van vooral muziekverenigingen om op zaterdag op het opengehouden stuk van het plein - tussen MOUT en de Stationsstraat - op te treden. "Juist dat soort dingen maakt de markt gezelliger dan bijvoorbeeld een supermarkt. Het heeft ook een soort ontmoetingsfunctie."

Afgelopen woensdag stonden de verkopers 'gewoon' op hun vertrouwde plek. Dat was in april tijdens de kermis net even anders. De marktkooplui moesten namelijk uitwijken naar de Groest en Stationsstraat. Met de gemeente is afgesproken dat bij evenementen op het plein de markt maximaal zes dagen in het jaar (twee keer op woensdag, vier keer op zaterdag) uitwijkt.

Hoe is dat de eerste keer bevallen? "Het moet en het is wennen", reageert De Haas. "Wij mensen zijn gewoontedieren en dat geldt ook voor de klant. Maar ja, het is een markt- en evenemententerrein. En als je bedenkt dat het om maximaal 6 van de 104 marktdagen gaat, valt het mee."

De vaste bezoekers van de markt laten zich echter niet tegenhouden, blijkt woensdag als de vaste klanten graag een plantje in ontvangst nemen. "En dan neuzen we meteen even rond", aldus het echtpaar Maan uit Kortenhoef. "We komen hier wekelijks, zowel op de zaterdag als de woensdag. In Kortenhoef is bovendien geen markt. Een winkelcentrum is er wel. Maar dit is gezelliger én goedkoper dan een supermarkt."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>