Universal Music naar M-gebouw Hilversum
Michiel Leijenaar is de panddirecteur van het M-mediagebouw. Ook hij zet woensdag zijn handtekening.
Michiel Leijenaar is de panddirecteur van het M-mediagebouw. Ook hij zet woensdag zijn handtekening. (Archieffoto: Bastiaan Miché)

Universal Music naar M-gebouw Hilversum

  Bedrijven

HILVERSUM - Universal Music komt naar Hilversum. De platenmaatschappij, nu nog gevestigd in Baarn, zal dit najaar zijn intrek nemen in het M-gebouw - beter bekend als het AKN-gebouw - aan de 's Gravelandseweg.

Komende woensdag zetten alle betrokken partijen, onder toeziend oog van mediawethouder Wimar Jaeger namens de gemeente Hilversum, hun handtekening onder het contract. De werkzaamheden om Universal Music te huisvesten zijn inmiddels gestart. 

M is een initiatief van Stichting AKN (AVRO, KRO & NCRV). De stichting, die sinds 2000 in gebouw is gevestigd, wil mediamakers met verschillende achtergronden samenbrengen in een vernieuwende omgeving, om zo nieuwe verbindingen en vormen van media te stimuleren. 

Universal Music is een van de grootste spelers binnen de muziekindustrie, gevestigd in ruim zeventig landen en valt onder de Vivendi groep. Dat is een grote internationale groep op het gebied van media, communicatie en entertainment, en vertegenwoordigt een keur aan bekende internationale labels. In Universal Music Nederland werken ongeveer 170 medewerkers.

Meer berichten