Hilversum en Wijdemeren in de race voor titel 'Schoonste Winkelgebied van Nederland'
Foto: Bastiaan Miché

Hilversum en Wijdemeren in de race voor titel 'Schoonste Winkelgebied van Nederland'

  Bedrijven

HILVERSUM - De gemeenten Hilversum én Wijdemeren maken allebei kans op de titel Schoonste Winkelgebied van Nederland, een initiatief van Stichting Nederland Schoon. Hilversum doet met vier winkelgebieden mee aan de verkiezing, Wijdemeren met drie.

NederlandSchoon trekt de komende maanden door het land voor een onderzoek, waarbij het winkelend publiek wordt gevraagd hoe schoon zij hun winkelgebied vinden. De observatieteams meten ook de schoonheid van elk gebied. In oktober is de winnaar.

Hilversum doet mee met de volgende gebieden: de binnenstad, Kerkelanden, Seinhorst en de Gijsbrecht. Namens Wijdemeren staan Meenthof (centrum Kortenhoef), Nootweg (centrum Loosdrecht) en Voorstraat (centrum Nederhorst ten Berg) tussen de kanshebbers. 

Bij de winnaar van de vorige editie, Winkelcentrum Glacisweg uit Maastricht, werken de winkeliers, ondernemers en de gemeente intensief samen om het winkelgebied schoon te houden. Daarnaast ervaren de bezoekers het winkelen als bijzonder prettig doordat er in het winkelcentrum zeer weinig zwerfafval is. Het enthousiasmeert bezoekers om het ook schoon te houden.

Om het belang van schoon zichtbaar te maken geeft NederlandSchoon elk jaarhandvatten aan de deelnemers. Daarbij helpt het interactieve Scorebord Schone Winkelgebieden via nederlandschoon.nl waar de resultaten worden gedeeld van het afgelopen jaar.

Meer berichten