Petitie tegen verhuizing Hoogvliet naar Stam garage
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Petitie tegen verhuizing Hoogvliet naar Stam garage

  Bedrijven

HILVERSUM - De Hilversumse politiek praat komende donderdag over de wens van Hoogvliet om te verhuizen naar de locatie van de Stam garage aan de Bosdrift. Op internet zijn buurtbewoners een petitie gestart tegen deze plannen.

De belangrijkste reden voor de supermarkt om te verhuizen is dat het huidige onderkomen - winkelstrip Chatham aan de Admiraal de Ruyterlaan - niet meer aan de wensen en eisen van de hedendaagse klant. De concurrentiepositie en daarmee de functie als winkelgebied staat onder druk met leegstand tot gevolg. Bovendien zijn de omliggende winkelgebieden (Heigalerij en Kerkelanden) vergroot en verbeterd. 

Het college van burgemeester en wethouders is positief over de verhuizing. Wel moet de supermarkt zelf met oplossingen aandragen voor de verkeersproblemen, die mogelijk ontstaan, en zorgen voor een concrete invulling van Chatham. 

In de buurt is niet iedereen even enthousiast over de plannen. Ook de volgens velen unieke supermarkt Jongerius is tegen het plan van een supermarkt om de hoek.

En nu is er dus sinds zaterdag de online petitie van het zogenaamde 'Buurtcomité Bosdrift'. De initiatiefnemers daarvan menen dat 'het verplaatsen en het, te veel, vergroten van de supermarktvoorziening mogelijk een slechte zaak is voor de huidige leefomgeving, en het verkeersplan van de wijk'.

Zij vragen daarom aan de Hilversumse politiek om tegen het plan te stemmen voor verhuizing van de supermarkt, ervoor te kiezen om Chatham op te knappen en een 'meer passende oplossing te zoeken' voor de garage op de Bosdrift.

De online petitie staat HIER.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>