Storing KPN baart Broertjes zorgen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Broertjes vorige maand samen met de Commissaris van de Koning van Noord-Holland, Arthur van Dijk, in NEP op het Media Park.
Broertjes vorige maand samen met de Commissaris van de Koning van Noord-Holland, Arthur van Dijk, in NEP op het Media Park. (Archieffoto: Bastiaan Miché)

Storing KPN baart Broertjes zorgen

  Bedrijven

HILVERSUM - Burgemeester Pieter Broertjes is blij dat er tijdens de landelijke telefoniestoring van KPN maandag, waardoor de telefoonnummers 112 en 0900-8844 onbereikbaar waren, geen bijzondere incidenten hebben plaatsgevonden. "Desondanks vind ik het zorgelijk dat er op landelijk niveau geen scenario klaar ligt als een dergelijke storing zich voordoet."

Dat schrijft Broertjes, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio, aan de gemeenteraad. Tijdens de storing, die begon om 15.58 uur, is in Gooi en Vechtstreek en Flevoland is opgeschaald naar GRIP 2 (bij deze situatie krijgt het GRIP-team steun van een extra team binnen de gemeente) en waren twee Regionaal Operationeel Teams actief.

Concreet zijn onder meer de volgende maatregelen genomen: op vrijwel alle gemeentelijke websites zijn de regionale noodnummers gecommuniceerd. Ook zijn de landelijke NL-Alerts gedeeld via social media en websites.

Verder zijn agenten de straat opgegaan als aanspreekpunt voor inwoners en kazernes en politiebureaus zijn opengesteld, zodat mensen meldingen konden doen. Ook waren alle brandweerkazernes bemenst. De meldkamer neemt alsnog contact op met de zogenoemde missed calls (mensen die de meldkamer niet hebben kunnen bereiken tijdens de storing).

Om 21.10 uur is afgeschaald naar GRIP 0. Broertjes: "Ik wil de medewerkers van de Veiligheidsregio bedanken voor hun inzet en ben blij dat er zich geen bijzondere incidenten hebben voorgedaan."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>