Ivo de Korte.
Ivo de Korte. Foto: Tomingroep

Opvolger voor Oskamp bij Tomingroep

Bedrijven

HILVERSUM - De Raad van Commissarissen van Tomingroep BV heeft Ivo Korte benoemd tot interimalgemeen directeur van Tomingroep. Hij volgt per direct Frank Oskamp op, die zijn werkzaamheden heeft beëindigd.

De 57-jarige Korte werkt sinds 2001 als (interim)directeur en adviseur voor bedrijven op het gebied van sociale werkvoorziening en arbeidsontwikkeling. Voor die tijd werkte hij in het bedrijfsleven bij de bouwtoeleverende industrie. Het is de bedoeling dat Korte tot eind dit jaar bij Tomingroep blijft en daarna wordt opgevolgd door een vaste algemeen directeur. 

Begin juni maakte de Raad van Commissarissen van Tomingroep BV bekend dat Oskamp per 1 juli 2019 zijn functie als bestuurder en algemeen directeur van Tomingroep BV zou neerleggen. Er zou namelijk een verschil van inzicht zijn ontstaan over de wijze 'waarop de strategie voor de doorontwikkeling van Tomingroep tot sociale onderneming dient te worden geïmplementeerd'.

Die uitleg leidde tot (politieke) vragen, onder meer door de Hilversumse CDA-fractie. Wethouder Wimar jaeger (economie) gaf daarop aan ook niet exact te weten waarom Oskamp is vertrokken. Een woordvoerder van Tomingroep kan/wil het vertrek van de inmiddels oud-directeur eveneens niet verder toelichten.

Uit de krant