Happy Bodies als beste alternatief voor gewone sportschool
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Clubmanager Hugo en eigenaar Thomas (rechts) en hun team heten de sporters graag welkom.
Clubmanager Hugo en eigenaar Thomas (rechts) en hun team heten de sporters graag welkom. (Foto: © Bastiaan Miché)

Happy Bodies als beste alternatief voor gewone sportschool

  Bedrijven

HILVERSUM - Lang niet iedereen is een fitnesstijger, maar werken aan fitheid is voor velen wel heel belangrijk. Bij Happy Bodies is het niet urenlang pompen, maar een uitgebalanceerd en persoonlijk trainingsschema van 35 minuten. De computer vertelt de klant exact wat te doen. 'Wij zijn het beste alternatief voor de gewone sportschool."

Waar vroeger de Citybioscoop was, is nu een fris en nieuw pand verrezen aan de Herenstraat. Happy Bodies zit op de begane grond Daarboven zitten vijftien nieuwe woningen. Wat meteen opvalt bij binnenkomst is dat dit geen standaardsportschool is. De spiegels ontbreken, er zijn geen schappen met dumbells of rekken met barbells en ook de grote schijven die je daarop schuift zijn er niet. Er staan alleen een paar gloednieuwe apparaten in de sportruimte.

Happy Bodies is dan ook geen sportschool met een typisch krachthonk, zo vertelt eigenaar Thomas Esselink, maar een lifestyleclub. Dit is een plek waar trainen aangenaam en laagdrempelig wordt voor mensen die eigenlijk niet zo van sporten houden. Lang en vaak hoeven trainen is er niet bij. Bij Happy Bodies is het zo dat de sporters in een kleine setting een work-out van 35 minuten met personal coaching doen voor alle spiergroepen, waarbij gewerkt werkt aan spierkracht, cardio en mobiliteit.

En dat in principe één keer in de vijf dagen. "Onze circuittraining is heel effectief. Het gaat om de kwaliteit van trainen: zo tellen wij in onze methodiek de seconden waarop de spieren onder spanning staan", aldus Esselink. En alles is op de computer voorgeprogrammeerd, waardoor de klant zich geen zorgen hoeft te maken welke oefening te doen, hoeveel herhalingen en hoeveel gewicht erop moet.

Tijdens een kennismaking geeft de klant aan wat de doelstelling is. Samen met een trainer stippelt hij of zij een trainingspad uit. "Wij proberen tot de kern door te dringen. Waarom wil je bijvoorbeeld 5 kilo afvallen? Dat heeft toch vaak te maken met gezond zijn en blijven. Vitaal zijn. Wij maken hier het doel tastbaar en zorgen ervoor dat de sporter gericht naar het doel kan werken met een training die je kent en een bekend gezicht in de buurt, want het is belangrijk dat onze klanten zich op hun gemak voelen", verduidelijkt Esselink. "Veel van onze klanten hebben een kantoorbaan en zitten de hele dag, waardoor ze kortere spieren krijgen terwijl je juist lange spieren wilt hebben. Dat zorgt voor een betere houding en geeft dagelijks profijt aan je leven."

Happy Bodies is gevestigd aan de Herenstraat 12. Sporten kan op doordeweekse dagen van 7.00 tot 13.00 uur en van 16.00 tot 21.30 uur. In het weekend zijn de deuren open tussen 8.00 en 13.00 uur. Meer gegevens staan op www.happybodies.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>