'Nauw overleg' De Winter Sport en gemeente; onderliggende garage is er nog altijd
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Komende zaterdag is de officiële opening in het zwembad in Kerkelanden.
Komende zaterdag is de officiële opening in het zwembad in Kerkelanden. (Foto: Bastiaan Miché)

'Nauw overleg' De Winter Sport en gemeente; onderliggende garage is er nog altijd

  Bedrijven

HILVERSUM - Feest in 't Gooische Bad zaterdag tijdens de officiële opening. Ondertussen is er nog wel juridisch gedoe tussen eigenaar De Winter en gemeente.

Zwemschoolhouder Shiva de Winter en zijn strijd tegen de gemeente voor een kleinschalig zwembad aan de Franciscusweg in Kerkelanden bereikte in 2018 regelmatig deze krant en andere regionale media. Dit jaar bleef het stil. Een akkoord tussen De Winter en de gemeente is er nog niet, net als een deal tussen De Winter en het onder het zwembad gelegen garagebedrijf Klokker Auto's.

Eerst even terug naar vorig jaar. De Winter Sport verzorgde jarenlang zwemlessen in De Heideheuvel, maar moest daar weg vanwege de komst van Merem. Geen probleem. In Kerkelanden was een geschikte plek waar Shiva de Winter voor allerlei doelgroepen activiteiten kon verzorgen. Maar de gemeente lag, aldus de zwemschoolhouder, dwars en verleende geen vergunning. Belangrijkste redenen waren de verkeersveiligheid en de gebrekkige parkeergelegenheid. En om zich in het pand te kunnen vestigen, moest De Winter het daar al gevestigde Klokker Auto's uitkopen.

Uiteindelijk kreeg De Winter in de zomer van 2018 zijn voorlopige vergunning. Voorwaarde was wel dat hij Klokker voor de jaarwisseling moest uitkopen. Maar al in september besefte de ondernemer dat dit door alle juridische kosten in de aanloop naar de bouw een onmogelijke opgave zou worden. En terwijl het bad in december al enkele maanden open was, dreigde alweer sluiting. Uiteindelijk kreeg De Winter een jaar extra, maar voor de aanstaande jaarwisseling moet er een akkoord zijn met Klokker. Eigenaar Edwin Klokker heeft echter nog altijd niets vernomen van zijn bovenbuurman. "De geschiedenis lijkt zich te herhalen. De Winter heeft tegen mij verteld dat hij in september meer weet. Nou, dat duurt nog twee weken."

Klokker voelt zich inmiddels een speelbal in het conflict tussen De Winter en de gemeente. Hij wil wel weg, maar dan moet daar wel een goed bedrag tegenover staan. De gemeente doet momenteel geen uitspraken over de gesprekken met De Winter en over gemaakte afspraken. "De heer De Winter is door ons op de hoogte gebracht van de eisen waaraan hij moet voldoen. Voor nu kunnen we hier verder niet op ingaan", aldus een woordvoerder in een e-mail.

Ook De Winter, vorig jaar nog weleens goed voor stevige uitspraken richting de gemeente, houdt zich nu op de vlakte en wil het 'gerollebol' van vorig jaar afsluiten. Zijn juristen en de gemeente zijn in nauw overleg waarin de laatste puntjes op de i worden gezet, laat hij weten. Ondertussen wordt het - gezien de groei van het zwembad - voor de gemeente steeds lastiger om het zwembad te sluiten. Al duizend kinderen hebben in 't Gooische Bad hun zwemdiploma gehaald. Doordat de bouw nu echt klaar is, kan De Winter (ook eigenaar van een dans- en sportstudio op de Havenstraat 15) steeds meer doelgroepen (ook senioren) verwelkomen. Zaterdag is het tussen 9.00 en 13.00 uur daarom feest. Acteur Dirk Zeelenberg verricht om 10.00 uur de officiële opening.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>