De Winter terug bij af in muurvaste zaak 't Gooische Bad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Shiva de Winter.
Shiva de Winter. (Foto: Bastiaan Miché)

De Winter terug bij af in muurvaste zaak 't Gooische Bad

  Bedrijven

HILVERSUM - Is het zwembad 't Gooische Bad aan de Franciscusweg in de Hilversumse wijk Kerkelanden een sportschool of niet? Die vraag wilde advocaat Bonnet van de Hilversumse eigenaar van het zwembad beantwoord zien van de bestuursrechter in Utrecht. Maar hoe de rechter ook haar best deed om ergens een opening te vinden, dat lukte niet.

Ze snapte het probleem waar eigenaar Shiva de Winter tegenaan loopt maar stelde dat hij niet ontvankelijk was in zijn eis. "U heeft een aanvraag gedaan om een zwembad te exploiteren en gekregen wat u wilde. Als u het niet eens bent met de voorwaarden dan zult u een nieuwe aanvraag moeten indienen." Het bedrijf hangt een dwangsom van 50.000 euro boven het hoofd als zij op 1 januari 2020 niet negen parkeerplaatsen in de garage onder het instructiebad creëert voor bezoekers van het bad.

De zaak tussen gemeente Hilversum en 't Gooische Bad zit muurvast. Om die reden stapte eigenaar Shiva de Winter naar de bestuursrechter. Het draait erom dat het zwembad vijftien parkeerplaatsen beschikbaar moet hebben om aan de voorwaarde van de vergunning te kunnen voldoen. Negen daarvan moeten intern gecreëerd worden. Daartoe heeft De Winter ook een aanvraag ingediend.

Echter het blijkt dat hij daarvoor de garagehouder die op dit moment onder het instructiebad een bedrijf heeft zal moeten uitkopen. Een gigantische kostenpost naast de kosten die hij al gemaakt heeft de afgelopen jaren om het bad aan alle voorwaarden te laten zijn. Ook speelt volgens eigenaar Shiva de Winter mee dat hij dan nog steeds geen negen parkeerplaatsen kan creëren in die ruimte.

De Winter dacht uit de brand te zijn geweest als de rechtbank een principe-uitspraak zou doen en zijn zwembad een 'sportschool' zou noemen. In dat geval hoeft De Winter maar zes in plaats van vijftien parkeerplaatsen te leveren. Maar daar ging de bestuursrechter niet in mee. "Ik doe geen principe-uitspraken."

De Winter is weer terug bij af. Volgens de rechter kan hij twee dingen doen: "U doet een nieuwe aanvraag met zes parkeerplaatsen of u vecht de dwangsom aan."

Het afgelopen jaar hebben volgens De Winter duizend kinderen gebruik gemaakt van het bad. Hij vindt het onbegrijpelijk dat de gemeente zich zo star opstelt.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>