Ondernemers willen af van racebaan Nieuwe Havenweg
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Garagehouder Ünsal Alici overhandigde de petitie aan wethouder Annette Wolthers.
Garagehouder Ünsal Alici overhandigde de petitie aan wethouder Annette Wolthers. (Foto: © Bastiaan Miché)

Ondernemers willen af van racebaan Nieuwe Havenweg

  Bedrijven

HILVERSUM - Beter nu maatregelen nemen dan straks moeten vaststellen dat er een zwaar ongeluk is gebeurd. Dat is de gedachte achter de petitie van ondernemers aan de Nieuwe Havenweg. Vooral op het laatste deel van de weg op het industrieterrein, tussen de benzinepomp en de afslag naar de sportvelden, is het een racebaan. Dat moet een halt worden toegeroepen.

"Er wordt hier gewoon heel hard gereden", meldt garagehouder Ünsal Alici, terwijl hij vanuit zijn bedrijfsruimte naar buiten wijst. Lang hoeft het gezelschap niet te wachten op het bewijs hiervan. Met hoge snelheid schieten auto's voorbij. Volgens de ondernemer trapt menigeen, zeker na 15.00 uur, het gaspedaal goed in. Snelheden van 80 tot 90 kilometer worden op dit deel van het Hilversumse industrieterrein makkelijk gehaald.

Deze hoge snelheden zorgen voor onveilige situaties. Niet alleen overdag is het druk qua verkeer, maar ook in de avonden is dat nog steeds het geval als de (jonge) sporters op de fiets naar hun clubs gaan om te trainen of wedstrijden te spelen. Daarom is Alici, nadat hij hulp had gekregen van Hart voor Hilversum-raadslid Hakan Koç (links op foto), langs de deuren van zijn collega-ondernemers geweest.

Een paar maanden terug - de overhandiging van de lijst zou plaatsvinden op vrijdag 12 juli, maar dat was de dag van de wolkbreuk - heeft hij al handtekeningen opgehaald. In totaal gaven 22 bedrijven de boodschap af dat de gemeente hier maatregelen moet nemen. Alici oppert zelf onder meer de aanleg van verkeersdrempels om de snelheid uit het stuk tussen het tankstation en de drempel naar het Kininelaantje te krijgen.

Binnen de systemen van de gemeente zijn er geen of amper meldingen binnengekomen van gevaarlijke situaties of ongelukken op dit deel van de Nieuwe Havenweg. Wethouder Annette Wolthers geeft aan dat dit gevoel leeft bij de ondernemers. Dik tweeënhalf maand geleden zou zij de petitie immers al in ontvangst nemen. Tevens stede Koç voor het zomerreces al vragen over de situatie op de Nieuwe Havenweg.

De Democrate geeft aan het signaal serieus op te pakken, maar moet eerst gaat kijken hoe de verkeersvork hier exact in de steel zit. Metingen en onderzoek moeten de verkeerswethouder een goed beeld geven. Zodra dat er is, komt ze terug naar het industriegebied en zal zij terugkoppelen wat de bevindingen en de eventueel te nemen maatregelen zijn. "Ik kom er bij u op terug", was haar antwoord richting de garagehouder.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>