Deal zwembad en garagehouder in Kerkelanden
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: © Bastiaan Miché

Deal zwembad en garagehouder in Kerkelanden

  Bedrijven

HILVERSUM - Zwemschoolhouder Shiva de Winter van 'T Gooische Bad in Kerkelanden en Edwin Klokker van het gelijknamige garagebedrijf hebben donderdag overeenstemming bereikt over een vertrek van de garage uit het pand aan de Franciscusweg. Klokker zal voor de jaarwisseling het gebouw verlaten. 

"Hiermee voldoet de Winter aan alle voorwaarden die gesteld werden bij het verlenen van de vergunning vorig jaar", meldt De Winter Group in een persbericht waarin verder geen bedragen worden genoemd. "Na twee en een half jaar strijd is het tijd om het maatschappelijk belang (hetgeen waarvoor het zwembad ooit neergezet is) voorop te stellen. De Winter heeft altijd alles gedaan om het zwembad voor een breed publiek beschikbaar te stellen. Dit is door de langlopende conflicten met de gemeente in een vertraging geschoten met alle frustraties van dien."

Het kleinschalige zwembad voor zwemlessen en activiteiten voor onder meer ouderen ging vorig jaar september na veel gedoe met de gemeente over de benodigde vergunning uiteindelijk open. Voorwaarde in de voorlopige vergunning, die er toen kwam, was wel dat De Winter - om aan de parkeernorm voor een zwembad te voldoen - garagebedrijf Klokker, gevestigd in de kelder van dat pand, voor de jaarwisseling 2018/2019 moest uitkopen.

Maar door alle tegenslagen in de aanloop naar de opening lukte dat niet. Uiteindelijk kreeg de zwemschoolhouder extra tijd van de gemeente, echter het leek erop dat het De Winter dit jaar opnieuw niet ging lukken. Recent was er nog een zitting bij de bestuursrechter waarbij De Winter ervoor pleitte om de vergunning voor een zwembad om te zetten in die van een sportschool. Dan zou De Winter minder parkeerplaatsen nodig hebben dan voor een zwembad en was het probleem in een keer verholpen. De rechter ging daar echter niet in mee. 

En wanneer het De Winter niet zou lukken om Klokker voor de jaarwisseling uit te kopen, betekende dit een dwangsom van 50.000 euro voor de ondernemer. Maar nu is er dus toch een akkoord, zal Klokker vertrekken en moeten er in de kelder negen extra parkeerplaatsen komen. De Winter heeft daarom zijn raadsheer en raadsvrouw opdracht gegeven alle lopende juridische processen tegen de gemeente Hilversum te staken. Dit geldt dus ook voor de geplande hoorzitting van vanavond over die dwangsom. "De rust moet terugkeren bij gebruikers (ouders, kinderen, volwassenen, senioren), personeel en de familie", besluit De Winter Group in de persverklaring. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>