[Advertorial] Bij ProReva kun je terecht voor voetproblemen of houdingsklachten
Registerpodoloog Petra Schrijver van ProReva.
Registerpodoloog Petra Schrijver van ProReva. (Foto: © Bastiaan Miché)
Advertorial

Bij ProReva kun je terecht voor voetproblemen of houdingsklachten

  Bedrijven

HILVERSUM - Bij ProReva kun je terecht als je voetklachten hebt en voor advies of controle van orthopedische hulpmiddelen.

"Met ProReva zitten we sinds begin dit jaar in Hilversum", vertelt registerpodoloog Petra Schrijver. "Bij ons ben je aan het juiste adres voor de oplossing van voetproblemen. Voetklachten kunnen ontstaan door het niet goed functioneren van voeten of door een afwijkend looppatroon. Ik weet uit ervaring dat veel mensen door blijven lopen met pijnlijke voeten en houdingsklachten aan enkels, knieën, heupen of rug. Ook kunnen mensen last hebben van hiel- en voorvoetpijn, vaak veroorzaakt door het verlies van vetpolster. Bij oudere mensen wordt het vetpolster steeds dunner en daardoor kunnen de voetbotjes bij het lopen makkelijker de grond raken. Je kunt dan pijnklachten krijgen in je voet en hiel."

"Als mensen hier komen, ga ik in gesprek en vraag naar de geschiedenis van de klachten, waar het begonnen is en wat voor soort pijn het is. Na de analyse doe ik een onderzoek en laat ik een klant op de voetspiegel staan om de druk onder de voeten te zien. Daarna zet ik de klant op de behandelbank en kijk hoe het met de beweeglijkheid van de voet is, en als het nodig is van de knie en heup. Op basis van die gegevens probeer ik de oorzaak van de klachten te achterhalen om een behandelplan te maken met podologische steunzolen op maat of eventueel een teenorthese. Een teenorthese is bijvoorbeeld voor mensen die last hebben van likdoorns door langdurige druk op dezelfde plek. Zo’n teenorthese maak ik van siliconen waarmee de druk op die plek wordt verminderd. De orthese kan gewoon in je schoen worden gedragen."

"Veel tieners komen naar de praktijk met hielpijn. Die hielpijn ontstaat als ze bijvoorbeeld voor hockey of voetbal op een harde ondergrond op noppenschoenen lopen. De oorzaak is dat hun groeischijf nog niet volgroeid is. Door het dragen van een op maat gemaakte zool kunnen ze zonder pijn blijven sporten. Het kan ook zijn dat kinderen niet de juiste schoenen dragen. Daar kan ik ook advies over geven. Voor sporters, zoals hardlopers die last hebben van hun voeten of knieën, maken we sportzolen die voetklachten kunnen verminderen en mensen met reuma helpen we met comfortabele zolen. Soms kun je met een simpele aanpak een groot probleem oplossen."

Voor een bezoek aan de podoloog van ProReva heb je geen verwijzing nodig van de huisarts of specialist. Bel gerust voor vragen of voor een afspraak. Vaak kun je al binnen zeven dagen bij ze terecht. De ontvangst is laagdrempelig.

ProReva zit aan de Soestdijkerstraatweg 129 in Hilversum. Voor informatie bellen met 035-692 07 83, mail sturen naar info.hilversum@proreva.nl of kijk op www.proreva.nl.

Meer berichten