Hilversum wil Britse bedrijven binnenhalen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Hilversum wil Britse bedrijven binnenhalen

  Bedrijven

HILVERSUM - Het aanstaande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie en de wens daardoor van veel Britse bedrijven om een vestiging te openen op het Europese vaste land, is voor de gemeente Hilversum aanleiding om deze bedrijven - met name uit de media-industrie - naar de mediastad toe te lokken.

De Britse bedrijven willen zich op het vaste land, omdat zij bij een Brexit - met name bij een 'no-deal Brexit' - minder kansen hebben op de Europese markt. "Er zijn vele redenen voor mediabedrijven om zich in Hilversum of de Gooi en Vechtstreek te vestigen", schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. 

Er is een zowel fysiek als virtueel een uitstekende verbinding met de rest van de wereld: Schiphol ligt om de hoek en via de meest snelle netwerkverbindingen en innovatievetechnieken is elk toestel in de wereld eenvoudig te bereiken. 

Bovendien is er genoeg vakmanschap beschikbaar en is het, aldus B&W, prima wonen in 't Gooi en de Vechtstreek. "Naast de monumentale kracht van een stad vind je hier de schoonheid en geborgenheid van een dorp. Medewerkers van nieuw te vestigen bedrijven vinden naast onze prachtige natuur uitgebreide mogelijkheden voor sport en ontspanning. Voor hun kinderen is er internationaal onderwijs van het hoogste niveau."

Om die Britse bedrijven daadwerkelijk zover te krijgen om naar 't Gooi te komen, is er nu - in overleg met de creatieve industire en Hilversum Marketing - een communicatiestrategie opgesteld. Als onderdeel daarvan zijn video’s gemaakt, waarin gevestigde bedrijven en instellingen Hilversum als vestigingslocatie aanprijzen. 

De eerste stap is gericht op de gehele media-industrie. In ene later stadium ligt de focus meer op Britse startups. "We vertrouwen erop dat het innovatieve Hilversumse klimaat volop kansen biedt aan jonge Britse pioniers."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>