[Partnerbijdrage]Kleuren kiezen voor de kinderkamer
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Partnerbijdrage

Kleuren kiezen voor de kinderkamer

  Bedrijven
© Petite Amélie

HILVERSUM - Voordat je de kinderkamer inricht, denk je vaak na over de kleursamenstelling. Kleuren op de wand hoef je niet los te zien van overige elementen in de kinderkamer. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de kinderkamer een harmonieus geheel uitstraalt. Maar soms, soms is het gewoon best lastig om de juiste kleur voor de kinderkamer uit te zoeken.

Onderzoekers hebben ontdekt dat kleuren invloed hebben op onze gemoedstoestand. Zo ook op kinderen. Aan de University of California ontdekten ze zelfs dat jonge kinderen vaak voor opvallende kleuren kiezen om hun gevoel te omschrijven. Tenminste, als dit een positieve emotie betreft. Donkere kleuren staan bij kinderen symbool voor negatieve gevoelens. Zo stond blauw voor een verdrietige emotie, rood voor een kwade emotie en geel en groen voor een gelukkig en vrolijk gevoel. Kortom, met kleuren krijg je toegang tot gevoelens van kinderen. Tijd om deze theorie los te laten op de kinderkamer. Maar hoe doe je dat?

Drie soorten kleuren en hun gevoelstemperatuur
Alle kleuren hebben een bepaalde gevoelstemperatuur. Grofweg onderscheiden we drie soorten kleuren:

* Warme tinten: hieronder verstaan we rood, oranje en geel
* Koele tinten: hieronder verstaan we groen, blauw en paar
* Neutrale tinten: hieronder verstaan we bruin en grijs

Toch is het niet zo zwart wit als bovenstaand rijtje doet lijken. De afwerking van de verf speelt ook een rol. Een matte verf oogt al stukken warmer, ongeacht of het een donkere kleur als blauw betreft. Een glanzende afwerking van de kleur blauw kan wel weer als kil worden gezien.

Kies je kleur(accent) voor de kinderkamer
De functie van een ruimte is bepalend voor het kleurgebruik. Een hal of keuken is een dynamische ruimte waar alertheid vereist is. Voor deze ruimtes wordt er vaak voor koelere kleuren gekozen. Een slaapkamer is een plek waar je tot rust komt, hier wordt vaak gebruikt gemaakt van warme kleuren. Is jouw kindje helemaal gek van de kleur blauw. Dan kan je dit gerust toepassen in de kinderslaapkamer, maar zorg dan voor verf met een matte afwerking voor een warmere uitstraling en verf niet de hele kamer in deze tint. Voor slaapkamers geldt vaak: less is more. Zorg dus voor blauw als kleuraccent en kies voor witte baby- of kindermeubelen. Brengt accent aan op de muur die grenst aan het bed of aan het hoofdeinde van het bed.

Bijpassende meubels
Bij kamers met opvallende kleuren zijn lichte meubels een boost voor de ruimte. Kijk eens naar de prachtige meubels in de concept store Petite Amélie op Kerkstraat 6 in Bussum. Hier vind je alles voor in de babykamer of kinderkamer: van complete babykamers tot houten poppenhuizen en stapelbedden tot peuterbedjes.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>