Er komt maar geen einde aan soap tussen gemeente Hilversum en 'T Gooische Bad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Shiva de Winter.
Shiva de Winter. (Foto: © Bastiaan Miché)

Er komt maar geen einde aan soap tussen gemeente Hilversum en 'T Gooische Bad

  Bedrijven

HILVERSUM - De rust rondom 'T Gooische Bad in Kerkelanden blijkt van korte duur te zijn geweest. Een paar weken nadat zwemschoolhouder Shiva de Winter eindelijk vooruit kon denken na een akkoord met de in de kelder gevestigde Garage Klokker, is er nu 'opeens' het verzoek van de gemeente Hilversum om voor het einde van deze maand even 18.029 euro te betalen. 

Dat is het bedrag voor de aanleg eind vorig jaar van de stoep en het fietspad bij de Sligro. De Winter geeft toe dat hij die rekening inderdaad nog moet betalen, dat was ook de afspraak, maar stoort zich aan dat de manier van communiceren door de gemeente. Liever praat hij over een betalingsregeling. Daarbij komt de vraag op: "Wat is het volgende waar zij mee komen?"

Parkeernormen
Het verhaal over het kleinschalige zwembad aan de Franciscusweg in Kerkelanden is bekend. De Winter kreeg in de zomer vorig jaar eindelijk groen licht om zijn zwembad te openen, maar moest uiteindelijk nog wel voor de komende jaarwisseling de in de kelder gevestigde garage uitkopen. Dat was volgens de gemeente een must om te voldoen aan de parkeernormen.

Lange tijd leek het erop dat het uitkopen van Klokker niet ging lukken, ondertussen was er nog een rechtszaak tussen de zwemschool en de gemeente, maar uiteindelijk was er toch een deal tussen De Winter Sport en de garage. Daarnaast bestelde hij de desbetreffende verlichting voor het in- en uitrijden van deze veelbesproken parkeerkelder. Een opgeluchte De Winter hoopte - ondanks de flinke kostenposten, die het uitkopen van Klokker en de verlichting waren, vanaf dat moment zich volledig te kunnen focussen op het zwemles geven. Ook ouderen konden als de noodzakelijke lift dan eindelijk kon komen, in het bad terecht.

Maar net bijgekomen van alle ophef ligt daar dus nu de rekening op de mat. Opvallend: bij de aanhef staat als datum vermeld 22 oktober, terwijl de brief pas 12 november binnen kwam. Verzocht wordt om de rekening te betalen voor 26 november. Volgens De Winter hadden hij en sportwethouder Floris Voorink afgesproken over deze rekening wanneer de rust was teruggekeerd hier onderling afspraken over te maken. Bovendien zijn nog niet alle werkzaamheden - belijning onder andere - afgerond. 

Geheimzinnige gedoe
Direct nadat De Winter bericht kreeg van de gemeente, stuurde hij een mail naar de gemeente (en naar wethouders Voorink en Wimar Jaeger) met het verzoek om te praten over een betalingsregeling. Een reactie kwam er niet. Voor De Winter is dit alleen maar de bevestiging van zijn gevoel dat de gemeente hem alleen maar tegenwerkt. Ook het geheimzinnige gedoe vanuit het raadhuis over de toekomst van Zwembad de Lieberg, dat in tegenstelling tot zijn zwembad wél subsidie krijgt, versterkt de gedachte bij de zwemschoolhouder dat er meer speelt. 

Tientallen aanvragen
Wat is er nou nodig om erkend te worden als zwembad met een hoog maatschappelijke functie?, is daarbij de vraag die De Winter zich zelf stelt. "Ruim 150 tot 200 volwassenen maken wekelijks al gebruik van het bad. Hieronder zijn veertig vrouwen die specifiek voor het vrouwenzwemmen op maandag en donderdagavond komen. Tevens zijn er tientallen aanvragen voor zwemles voor vrouwen en bejaarden- en verzorgingstehuizen. De mensen worden nu met busjes naar onder andere Laren en Bussum gebracht terwijl ze in Kerkelanden, waar veel ouderen wonen, terecht kunnen."

De gemeente wil niet ingaan op de vragen over de manier van communiceren en de timing van de factuur. In een e-mail schrijft een woordvoerder vrijdag: "Het klopt inderdaad dat de heer de Winter van ons een factuur heeft ontvangen van 18.000 euro. Dit is voor het aanleggen van een stoep en een fietspad. De heer De Winter was op de hoogte dat deze factuur nog door hem betaald moest worden. Wanneer wij een factuur sturen, vragen wij altijd binnen veertien dagen te betalen. Dat geldt ook voor de heer De Winter."

Verkeerde zwembad
Gevraagd om een nadere toelichting wordt daar telefonisch aan toegevoegd dat een gemeenteambtenaar ergens volgende week een afspraak heeft met De Winter. Die weet echter nergens van. Vervolgens zegt de woordvoerder dat er vrijdagmorgen iemand namens de gemeente is langs geweest, waarop De Winter bij wijze van grap antwoordt dat die persoon dan waarschijnlijk het verkeerde zwembad heeft bezocht. Hij heeft in ieder geval niemand gezien.

Een uur later laat De Winter weten dat er zojuist toch contact is geweest. Hij moet de betalingsregeling zelf afstemmen met de financiële afdeling, is de boodschap. Als het gaat om het afronden van de werkzaamheden (belijning) is nog onduidelijk wie van de gemeente daarnaar moet kijken. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>