Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché (Foto: Bastiaan Miché)

Voorlopig geen verzelfstandiging Hilversumse markt

  Bedrijven

HILVERSUM - Een verzelfstandiging van de markt gaat er voorlopig niet komen. Volgens 'marktwethouder' Wimar Jaeger geeft de marktcommissie aan de tijd niet rijp te vinden om deze mogelijkheid uitgebreid te onderzoeken.

Dat schrijft de wethouder naar aanleiding van een verzoek vanuit de raadscommissie economie en bestuur van april dit jaar. De Hilversumse warenmarkt wordt door de gemeente beheerd, elders is de markt verzelfstandigd of zijn hier gesprekken over. Dit houdt in dat de gemeente geen bemoeienis meer heeft met de organisatie, invulling en uitvoering van de weekmarkten.

Jaeger heeft mogelijkheid van de verzelfstandiging van de markt besproken met de marktcommissie. Ook zijn ervaringen van elders opgehaald, schrijft de wethouder. Dat levert echter geen eenduidig beeld op.

En hoewel de marktcommissie zeker ook voordelen ziet van verzelfstandiging, acht men de tijd niet rijp om de mogelijkheid van verzelfstandiging op dit moment uitgebreid te onderzoeken. "De prioriteiten van de marktcommissie liggen momenteel elders, namelijk bij een goed functionerende markt met een aantrekkelijke indeling, aanbod en goede promotie. In hun eigen woorden: basis op orde."

En dus komt dat onderzoek er (nog) niet. Wel kan het zijn dat het thema over enige tijd weer op de agenda komt. "We blijven de ontwikkelingen rond verzelfstandiging elders in het land volgen", aldus Jaeger. "Als die daartoe aanleiding vormen gaan we opnieuw inoverleg met de marktcommissie om de mogelijkheden voor verzelfstandiging nader te onderzoeken."


Meer berichten