Jorick en Cival Jansen
Jorick en Cival Jansen (Foto: ©Bastiaan Miché)

De Open Keuken wint publieksprijs voor onderneming van het jaar

  Bedrijven

HILVERSUM - Ze waren met Foodhall Mout en Restaurant Chef aan de Werf als belangrijkste concurrenten zeker niet de favoriet bij de verkiezing voor Hilversumse onderneming van het jaar. Maar dankzij een enorme eindsprint kreeg Proeverij de Open Keuken de meeste stemmen.

In de Vorstin, tijdens de nieuwjaarsreceptie van BV Hilversum, mochten broers Jorick en Cival Jansen van het restaurant aan de Laanstraat de Rabobank Business Award in ontvangst nemen. Zij kregen van het publiek de meeste van in totaal 4386 stemmen. "Ja, dit is toch wel een grote verrassing", erkent Cival (rechts op de foto). "We waren zeker niet de grote favoriet, maar we hebben toch een vaste groep mensen om ons heen verzameld. Wij hadden de gunfactor."

"En ja, dit jaar gaat ons alleen maar geld kosten", reageert Jansen gekscherend op de vraag of de mensen die op De Open Keuken stemden dit jaar een gratis maaltijd krijgen. "Maar we zijn wel brutaal geweest, hebben wel aan de klanten gevraagd of ze ons een plezier wilden doen door op ons te stemmen. Maar dat hebben de andere partijen ook gedaan."

Met een fles champagne hebben de medewerkers het winnen van de trofee dinsdagavond nog gevierd. Komende zondag bestaat het restaurant tien jaar. Jansen: "Deze prijs is dan toch de kroon op tien jaar werk."

Meer berichten