Foto: Bastiaan Miché

Voorzichtige start sloop oude postkantoor

  Bedrijven

HILVERSUM - Op het terrein van het oude postkantoor aan de Kerkbrink, waar straks 21 woningen komen, waren deze week al sloopwerkzaamheden te zien.

Het voorste gedeelte van het oude postkantoor blijft gewoon intact en zal niet worden gesloopt. Maar wie rechts van het gebouw kijkt, kan zien dat een sloopmachine de afgelopen dagen al flink wat puin heeft veroorzaakt.

De sloopvergunningen zijn rond, meldt de gemeente, alle bezwaren zijn ingetrokken. Toch is de sloop nog niet officieel gestart, vertelt Sharon van Mechelen van Schuitema Makelaars, er zijn hooguit wat activiteiten gaande. Wat die activiteiten dan precies inhouden, kan zij niet zeggen. Het zou gaan om 'kleine dingetjes'. 

Maar verder verwijst de makelaar naar projectontwikkelaar Ten Brinke, dat 'de transformatie tot fantastische woonplek' - zo staat het althans op de eigen website - op zich heeft genomen. Vastgoedontwikkelaar Joris Zwijnen van Ten Brinke laat middels een receptioniste echter weten dat er geen nieuws te melden valt. "En daar moet u het maar mee doen", is de enige toevoeging.

Het project ‘Wonen in het Postkantoor’ bestaat uit twee stadsvilla’s, achttien appartementen en een vrijstaande woning. Eerder was gemeld dat de verkoop eind vorig jaar al zou beginnen. Dat is nu februari 2020. Volgens Schuitema komt dat omdat er nog wat aanpassingen in het ontwerp moeten worden gemaakt. 

De belangstelling voor het project is wel enorm. Ruim 800 belangstellenden hebben zich aangemeld om op de hoogte te blijven van de actuele ontwikkelingen.

Meer berichten