Afbeelding
Foto: RIVM
Liveblog

Gevolgen in Hilversum van nieuwe maatregelen tegen coronavirus

Bedrijven Corona

HILVERSUM - Het kabinet heeft nieuwe maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat heeft voor Hilversum ook gevolgen. In dit live-blog houden we zo goed mogelijk bij welke. Zelf iets te melden aan ons? Mail naar redactie@gooieneembode.nl

21:47 Museum Hilversum
Ook Museum Hilversum sluit tot 1 april de deuren. De festivaldag van 22 maart gaat daarom niet door. De tentoonstelling van William Rutten, die op 27 maart zou openen, is uitgesteld tot 4 april. "Dit is iets wat je never nooit wilt", vertelt woordvoerder Veronique Jansen.

21.11 MBO College Hilversum
Het ROC maakt bekend dat de Open Dag, die gepland stond op donderdag 19 maart, niet doorgaat.

21.06 Buurtmobi
Vanaf vrijdag 13 maart tot en met 31 maart rijdt de Buurtmobi niet meer door Kerkelanden. Zo maakt de organisatie bekend. "Wij zien ons genoodzaakt de ritten voor ouderen en ander minder mobiele bewoners van de wijk te annuleren.'

20.51 Real Fighters
De Dudok Arena blijft zondag 29 maart. De organisatie van het kickboksevenement A night to remember is geannuleerd. 'Kaartjes die reeds zijn aangeschaft zullen uiteraard terugbetaald worden', meldt Real Fighters.

20.48 Theater Gooiland
De voorstelling Nienke Plas op zaterdag 28 maart is afgelast vanwege de nieuwe coronamaatregelen, zo maakt Theater Gooiland bekend op de eigen website. Ook de editie van Disco Train gaat komende zaterdag niet door.

20.38 Podium de Vorstin
Alle evenementen gaan tot en met 31 maart niet door in het Hilversumse poppodium. "Wij vinden dit ontzettend vervelend. Kaartkopers die tickets hebben voor een evenement in deze periode ontvangen van ons zo snel mogelijk een e-mail met meer informatie."

"We zoeken voor zoveel mogelijk evenementen in maart naar een alternatieve datum, maar het is onvermijdelijk dat enkele evenementen volledig geannuleerd gaan worden. Gezien de omvang van ons programma kan het een aantal weken duren voordat er meer informatie is. Zodra we meer weten over een concert of evenement worden bezoekers daar zo snel mogelijk over geïnformeerd."

Verder roept de Vorstin op om niet te gaan bellen of te mailen. De impact van deze beslissing is groot op de organisatie. Het poppodium houdt de mensen op de hoogte via de website en de mailbox.

19:03 Made in Hilversum in de Vorstin gaat niet door
"Zojuist heeft de overheid besloten dat alle evenementen boven de 100 bezoekers t/m 31 maart niet door mogen gaan. Dit gaat consequenties hebben voor ons programma. Made In Hilversum gaat vanavond niet door."

19:01 Vivium
Eén van de nieuwe maatregelen is ook om het bezoek aan kwetsbare mensen te beperken. Daaraan geeft Marco Wisse, directeur Vivium Zorgroep, gehoor. Zoveel mogelijk contactpersonen worden over de bezoekbeperking geïnformeerd. "We gaan mailen, bellen en schrijven", laat hij weten. Het liefst ziet hij dat bezoek wegblijft. "Wij hopen dat ze daar gehoor aan willen geven om zo de kwetsbare mensen te ontzien." Hij garandeert dat de bewoners en cliënten voldoende aandacht krijgen. "Ze zitten echt niet eenzaam op hun kamertje. Bij de verzorging maken we altijd een praatje en ze zijn nooit alleen in de huiskamer."

19:00 NLdoet
Het Oranje Fonds roept deelnemende organisaties aan NLdoet op hun activiteiten uit te stellen. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus vindt het Fonds het niet verantwoord om de geplande activiteiten dit weekend door te laten gaan. "Met pijn in ons hart geven we dit advies. NLdoet is immers een feest van sociale verbinding. Maar er is niks belangrijker dan gezondheid", stelt waarnemend directeur Marc van Hal. Binnen het openbaar vervoer, maar ook in supermarkten wordt het hand-handcontact vermeden.

18:20 D66 schrapt D-café
Het D-café van D66 van vanavond in Museum Hilversum over het plan om in Hilversum tot 2040 10.000 woningen in de bestaande stad te bouwen gaat niet door.

18:00 Beeld en Geluid is gesloten voor bezoekers.
Beeld en Geluid volgt het beleid van het RIVM - Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu betreffende het #coronavirus. Daarom is ons museum van vrijdag 13 maart tot en met dinsdag 31 maart gesloten. We hopen je daarna snel weer te kunnen ontvangen.

17:00 Even geen voetbal, meldt SC 't Gooi
Belangrijk nieuws i.v.m. nieuwe overheidsmaatregelen t.a.v. coronavirus: Bij SC ‘t Gooi en alle andere clubs zullen t/m 31 maart alle trainingen en wedstrijden worden afgelast omdat er op die gelegenheden meer dan 100 mensen samenkomen. Blijf ons volgen voor actuele informatie.

16:55 Filmtheater per direct dicht
Filmtheater Hilversum heeft vanwege de Coronamaatregelen van het kabinet per direct de deuren gesloten. Alle voorstellingen tot die datum zijn daarmee afgelast."Als filmtheater volgen wij voor de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid, lokale GGD en gemeente", meldt het filmtheater. "Naar aanleiding van de persconferentie van donderdagmiddag 12 maart 15.00 uur - waarin evenementen met meer dan 100 personen afgelast worden - zijn wij per direct tot en met dinsdag 31 maart gesloten." Reeds gekochte kaartjes voor afgelaste voorstellingen, worden vergoed. 

Uit de krant