Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Hilversums schaakplein voor Wimar Jaeger op het Media Park

Bedrijven

HILVERSUM - Het is alweer vier maanden geleden dat Wimar Jaeger afscheid nam van Hilversum. In medialand is de man die zo'n zes jaar wethouder was nog niet vergeten. Zijn vrienden op het Media Park hebben het schaakpleintje naar hem vernoemd.

Donderdag mocht Jaeger het naambordje van het pleintje zelf onthullen. Dat maakte de voormalige D66-wethouder van Hilversum zelf wereldkundig op Twitter, met tekst en meerdere foto's.

Het schaakpleintje is te vinden vlakbij het Mediacentrum op het Joop van den Endeplein. Het cadeau viel gezien de tekst op het microblog in de smaak. Jaeger zegt trots te zijn en het een eer te vinden dat hij met zijn pleintje een plek heeft gekregen op het Media Park.

Zijn inzet voor de media - hij gaf ook altijd aan dat hij de enige wethouder Media was van Nederland - heeft geresulteerd in eigen naambordje. In zijn tweet noemt de Democraat zelf de diverse bijeenkomsten met vertegenwoordigers van de mediasector bij hem thuis op de 's-Gravelandseweg de reden dat hij nu een eigen pleintje heeft.

In 2014 trad Jaeger aan als wethouder in Hilversum. Op vrijdag 24 januari kondigde hij zijn vertrek aan. Hij heeft in de hele periode onder meer Media en Cultuur in zijn portefeuille gehad. In de raadsvergadering van 4 maart nam hij afscheid van de Hilversumse politiek. Na zes bewogen jaren als wethouder was het voor hem tijd een nieuwe horizon te ontdekken. 

Uit de krant