Clemie van Wanrooij (directeur Van Wanrooij projectontwikkeling) en Janneke Brink-Daamen (voorzitter raad van bestuur Tergooi) ondertekenen de koopovereenkomst.
Clemie van Wanrooij (directeur Van Wanrooij projectontwikkeling) en Janneke Brink-Daamen (voorzitter raad van bestuur Tergooi) ondertekenen de koopovereenkomst. Foto:Tergooi

Tergooi verkoopt vijf hectare grond locatie Hilversum

Bedrijven

HILVERSUM - In navolging van de verkoop van locatie Blaricum heeft Tergooi nu vijf hectare grond van de huidige locatie in Hilversum verkocht. De gelukkige koper van dit deel van de huidige ziekenhuislocatie is Van Wanrooij Projectontwikkeling B.V. uit Geffen.

Vanaf 1 oktober 2020 huurt Tergooi deze ziekenhuislocatie terug voor vijf jaar. “De verkoop is de afronding van een zorgvuldig doorlopen tenderproces”, aldus Tergooi. “De raad van bestuur van Tergooi is verheugd dat familiebedrijf Van Wanrooij uit Geffen zich ontfermt over de toekomstige ontwikkeling van de grond.”

Vanaf begin/midden 2023 zal Tergooi het nieuwe ziekenhuis en de parkeergarage, die momenteel op de resterende grond naast de huidige locatie gebouwd worden, in gebruik gaan nemen. Daarmee gaat de huidige locatie in Blaricum dicht. De nieuwbouw in Hilversum vordert volgens het ziekenhuis goed.

Uit de krant