Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

Nieuwe eigenaar Riebeeck Galerij: PLUS-supermarkt wordt Albert Heijn

Bedrijven

HILVERSUM - De multifranchisersfamilie Bun is de nieuwe eigenaar van Winkelcentrum Riebeeck Galerij. Grote verandering zal zijn dat de PLUS-supermarkt plaatsmaakt voor een Albert Heijn-filiaal.

Dat heeft het bedrijf, ‘gespecialiseerd in de exploitatie van supermarkten, projectontwikkeling en het beheren en renoveren van vastgoed’, zelf op de eigen website bekend gemaakt. “Het winkelcentrum uit 1961 is toe aan een opknapbeurt. Bun is voornemens om het centrum weer een moderne look te geven en het toekomstbestendig te maken. Dit past helemaal bij de laatste ontwikkelingen om een verkeerstunnel te maken waar de gemeente Hilversum op dit moment mee bezig is.”

De nieuwe Albert Heijn zal het 22ste AH-filiaal worden binnen de organisatie van Bun, dat met name in Almere en Amsterdam supermarkten bezit. En nu dus ook in Hilversum. Overigens bezit Bun al wel een appartementencomplex aan de Oude Loosdrechtseweg. 

Woordvoerder Jos Kiekens van Bun laat weten dat er voor de overige ondernemers - een slagerij, kapper, snackbar en tabakswinkel - binnen de Riebeeck Galerij ‘voorlopig’ niks veranderd. De straks omgebouwde supermarkt krijgt niet meer vierkante meters binnen het onderkomen, hooguit - aldus de zegsman - ‘een ruimer assortiment’.

Uit de krant