Janneke Boos en Paul Basset organiseren in Vonk in de Wijk activiteiten.
Janneke Boos en Paul Basset organiseren in Vonk in de Wijk activiteiten. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Zet een groene stap tijdens De Duurzame Driedaagse

Bedrijven

HILVERSUM In Hilversum vindt op 2, 3 en 4 oktober ‘De Duurzame Driedaagse’ plaats om iedereen kennis te laten maken met verschillende duurzame initiatieven en activiteiten.

“Als iedereen elke dag een groene stap zet, wordt Hilversum snel groener. Met drie dagen vol activiteiten op meerdere plekken nodigen we je uit een groene stap te zetten”, aldus Janneke Boos en Paul Basset van Hilversum100, een platform van Hilversummers die zich inzetten voor een duurzame, leefbare stad.

De Duurzame Driedaagse begint in de conceptstore Lokaal op het stationsplein. Lokaal is die dagen de groene VVV voor alle informatie. Mensen die graag iets groener willen leven, maar geen idee hebben hoe ze het moeten oppakken, kunnen vrijdag 2 oktober terecht in Fabrique Ludique aan de Mussenstraat 55 voor onder meer workshops over een regenton aansluiten, een compostbak maken en verhalen over de nieuwe economie en minimaliseren. Duurzaam leren koken kan zowel op vrijdag als op zaterdag tijdens de kookworkshops bij Tante Jans aan de Schapenkamp 2.

Vonk in de Wijk aan de Larenseweg 139 pakt op De Duurzame Driedaagse groots uit. Op vrijdag onder meer met een global goals game en een diner met verschillende hapjes om te proeven hoe lekker vegan is. Zaterdag kam men er wandelen, is er een markt met duurzame producten, een lezing over producten maken van biocirculaire materialen en kinderen kunnen cupcakes versieren. Zondag staan er op het terrein Tiny Houses en krijg je informatie over duurzaam bouwen, wonen en leven. Voor kinderen is er een workshop van de Techniekbus en deze dag eindigt met muziek.

Op zaterdag is er in de Hilversumse Meent, rond het wijkcentrum de Kruisdam, een Energiemarkt met een echte escapebus en voorbeeldwoningen. Bij @AllArt aan de Korte Noorderweg 22 kun je zaterdag en zondag tussen 15.30 en 16.30 uur in gesprek. Zaterdag over slim duurzaam leven en zondag over hoe we wijs omgaan met windturbines en zonneweides. Deze gesprekken kun je ook online volgen.

En Hilversum100 fietst natuurlijk. Zaterdag kun je bij Lokaal routes ophalen voor een fietssafari langs doe-het-zelfnatuur van inwoners. Zondag is er een groene bakfietsparade die eindigt op het marktplein. Iedere bakfiets draagt een boodschap uit, variërend van grootouders voor het klimaat tot kinderen met feestslingers van afval. Met De Duurzame Driedaagse willen we zo veel mogelijk Hilversummers en ondernemers inspireren om groen en duurzaam te worden. Zie ook www.hilversum100.nl.”

Uit de krant