Afbeelding
Foto: Picnic

Online supermarkt Picnic slaat vleugels uit naar Het Gooi

Bedrijven

HILVERSUM - Picnic komt naar Het Gooi. De online supermarkt gaat boodschappen leveren in Hilversum, Huizen, Naarden, Bussum, Laren, Blaricum en Eemnes. Daarmee kunnen zo’n 100.000 huishoudens zich via de app inschrijven voor de bezorgdienst. 

Volgens planning rijden vanaf eind november de eerste elektrische wagentjes door de straten. De uitbreiding naar Hilversum en omstreken is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat onder meer bezorgt in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Ede, Veenendaal en Venlo, en dat vorig jaar van start ging in onder meer Apeldoorn en Spijkenisse. 

Het aantal klanten steeg in 2019 naar ruim 400.000, verdeeld over 100 Nederlandse plaatsen. Picnic bezorgt al in verschillende plaatsen in Noord-Holland, zoals Amsterdam, Alkmaar en Haarlem.

In deze regio wil de online supermarkt zich onder meer richting op gezinnen. “Ouders komen altijd tijd te kort”, aldus mede-oprichter Michiel Muller van Picnic. “Ze racen van werk naar school, opvang en clubjes. Dan is het heel fijn als die stop bij de supermarkt overgeslagen kan worden en de boodschappen thuis worden bezorgd, op een moment dat het hun uitkomt.”

Ouderen
Maar gezinnen zijn niet de enige doelgroep, benadrukt Muller. “Vanzelfsprekend kan Picnic ook een oplossing bieden voor drukke tweeverdieners, ouderen die niet meer met zware boodschappentassen willen sjouwen en voor mensen die thuis in quarantaine zitten.”

De boodschappen worden bezorgd vanuit een zogeheten hub, een lokaal distributiepunt. Deze is gevestigd aan de Franse Kampweg in Bussum, centraal gelegen in het bezorggebied. Van hieruit gaan bij de start 35 runners (bezorgers) en 15 karretjes de weg op. Dit aantal groeit in 2021 naar 30 wagentjes en 90 runners.

Registreren in de app
Inwoners van Het Gooi kunnen zich vanaf nu met de Picnic-app op hun mobiele telefoon registreren en zich zo verzekeren van een plek op de wachtlijst. Iedereen die op de wachtlijst staat wordt gefaseerd toegelaten. “Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn”, aldus Muller.

Uit de krant