Afbeelding
Foto: PR
video

Techniekdagen het Gooi gaan door; hoogtepunt een speciale quiz

Bedrijven

HILVERSUM - Al vinden de Techniekdagen niet op de gebruikelijke manier plaats, toch gaan ze door. Niet op locatie, maar gewoon in de klas op de vmbo-scholen in het Gooi. 

De vmbo-docent van leerjaar 1, 2 en 3 kreeg allerlei technieklesactiviteiten aangeboden door Techniekdagen Gooi en Vechtstreek en Maak het met Techniek. Maak het met Techniek, een initiatief van Sterk Techniek Onderwijs het Gooi, heeft als doel alle kinderen in het Gooi hun talenten voor techniek te laten ervaren, zodat kinderen al in een vroeg stadium worden geënthousiasmeerd over een toekomst in de techniek.

Als hoogtepunt van de Techniekdagen vindt er op donderdag 22 april de Maak het met Techniek Quiz via live-stream plaats. Overdag voor de vmbo-leerlingen en van 17.00 tot 18.00 uur kunnen ook geïnteresseerden uit het bedrijfsleven en ouders van vmbo-leerlingen aan de quiz deelnemen. Het doel van de quiz is om jongeren te laten kennismaken met het brede werkveld van techniek. Aan de hand van de ‘7 werelden van techniek’ krijgen de deelnemers vragen van jongeren werkzaam in het regionale bedrijfsleven. Voor de winnaar is er een Maak het met Techniek-bokaal.

(Tekst loopt verder onder de video)


Er is in Nederland een tekort aan vakmensen in technische sectoren, terwijl de vraag de komende jaren alleen nog maar toeneemt. Het is dus van belang dat meer jongeren zich gaan interesseren voor een beroep in de techniek. Aanmelden voor de quiz kan hier. Meer informatie vindt u hier.

Uit de krant