Afbeelding

Gooise vmbo-jeugd maakt kennis met lokale bedrijfsleven

Bedrijven

HILVERSUM - Op werkbezoek bij een makelaar, kok of automonteur? Of liever bij een slager, schaapsherder of advocaat? Het kon allemaal afgelopen donderdag toen 800 vmbo-leerlingen uit de regio Gooi en Vechtstreek kennis maakten met het lokale bedrijfsleven. 

Tijdens de zogenoemde Doe Dag van Het Gooi On Stage gingen zij op pad om werkbezoeken af te leggen bij maximaal twee beroepsbeoefenaren van hun eigen keuze. “We hebben heel veel waardering voor al deze bedrijven en organisaties, die door creatieve Doe Dag programma’s al die werkbezoeken mogelijk hebben gemaakt”, complimenteert projectleider Eleonore de Vette. “Prachtig om te zien, zoveel leerlingen met ‘sterretjes in hun ogen’: degenen die echt nieuwsgierig en gemotiveerd zijn.”

Bijna 200 beroepsbeoefenaren uit alle sectoren hebben er veel werk van gemaakt om op hun eigen werkplek leerlingen te laten ervaren wat hun vak inhoudt. Twee organisaties kozen dit jaar voor een interactieve online Doe Dag. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


Door het beroepskeuzeproject Het Gooi On Stage ontdekken deze jonge leerlingen wat ze kunnen en wat ze leuk vinden. Ook krijgen zij een beter beeld van de beroepsmogelijkheden in de regio. Het maken van beroepskeuze is immers niet ineens vervallen door de coronacrisis, en beroepskeuze op je 14e is soms nog steeds Hogere Levenskunde. 

De deelnemende bedrijven/organisaties helpen graag bij. “Het komt vaak voor dat vmbo-leerlingen vakantiewerk, een stageplaats of hun uiteindelijke baan vinden via een ontmoeting bij Het Gooi On Stage. En wij ontvingen al berichten van leerlingen dat dat gebeurd is” zegt De Vette.

De data voor de zevende editie zijn alweer bekend: 31 maart 2022 is het Beroepenfeest en op 21 april 2022 volgt de Doe Dag. Voor meer informatie over Het Gooi On Stage, zie www.hetgooionstage.nl.


Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Monument in tuin Vituskerk: ‘Geweld eindigt waar respect begint’ Mensen gisteren
Afbeelding
Alle eer voor Meijndert Ruitenberg bij zijn afscheid als voorzitter van De Geus Buurt & wijk gisteren
Afbeelding
Bejaarde Hilversumse gewond na betrappen inbreker Politie 26 sep, 17:44
Logo
Afbeelding
'De regen stoort mij niet hoor' Sociaal tuinieren tijdens Nationale Burendag in Hilversum: de ontmoeting is het allerbelangrijkste Buurt & wijk 26 sep, 17:00
Logo
Afbeelding
Geslaagde editie Vestival Vocaal Bonte mix van twintig Gooise koren zingt voor groot publiek in Naarden-Vesting Cultureel 26 sep, 16:45
Afbeelding
‘Gevaar’: Hilversum haalt omgekeerde vlaggen weg Buurt & wijk 26 sep, 14:30
Logo
Afbeelding
Eerste buurtfestival in achtertuin St. Vituskerk Meer groen, een egelsnelweg en nieuw wijkcentrum: bewoners Kleine Rome hebben allerlei ideeën Buurt & wijk 26 sep, 13:00
Afbeelding
Tim Knol treedt op in Platenhuis ‘t Oor Bedrijven 26 sep, 11:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief