Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Nieuwe dienstregeling Gooi en Vechtstreek gaat zondag in

Bedrijven

HILVERSUM - Het openbaarvervoerbedrijf Transdev (het meoderbedrijf van Connexxion) verzorgt vanaf komende zondag het busvervoer in ‘t Gooi en de Vechtstreek. Dit is in opdracht van de provincie Noord-Holland.

De bussen gaan volgens een nieuwe dienstregeling rijden. Zo vervallen bijvoorbeeld de spitslijnen 202 (Eemnes - Laren - Naarden - Amsterdam-Zuidoost), 209 (Amsterdam-Zuidoost - Muiden - Naarden - Laren), 602 (Amsterdam-Zuidoost - Naarden) en 609 (Amsterdam-Zuidoost - Laren) in juli. Dit biedt ruimte voor het in gebruik nemen van de nieuwe spitslijnen 200 en 221, na de zomer. Alle wijzigingen zijn te vinden op www.transdev.nl

Daarnaast is Transdev voornemens om de reisinformatie verbeteren. “We gaan bij de start van de nieuwe concessie duidelijke lijnkleuren gebruiken”, meldt het moederbedrijf van Connexxion. “Hiermee worden onze lijnen voor onze reizigers herkenbaarder. Deze kleuren zullen terugkomen in de reisplanner, de halteborden en de lijnennetkaart. Dit maakt de reis, zeker voor mensen die incidenteel met de bus reizen, makkelijker.”

Uit de krant