Ronald de Beer (links op de foto) kijkt uit naar de komst van Peter Gillis.
Ronald de Beer (links op de foto) kijkt uit naar de komst van Peter Gillis. Foto: Primera Seinhorst

Peter Gillis naar Primera Seinhorst voor signeersessie

Bedrijven

HILVERSUM - Multimiljonair Peter Gillis en zijn vriendin Nicole Kremers komen deze zaterdag naar Hilversum voor een signeersessie in Primera Seinhorst. De ‘brutaalste ondernemer van Nederland’ neemt tevens zijn Rolls-Royce, die voor de winkel staat, mee.

Peter Gillis is te zien in zijn eigen succesvolle realityserie Familie Gillis: massa is kassa. Hij werd bekend door zijn aankoop van dure auto’s, jukeboxen en zijn dertig jaar jongere vriendin en zijn veelbesproken vakantieparken. 

Zaterdag komt hij naar het Hilversumse winkelgebied ter promotie van zijn biografie. Schrijver Mark Koster volgde vijf jaar de familie Gillis en werkte aan het boek. Hierin is te lezen hoe de ondernemer - ooit een jongetje dat thuis geen eten kreeg - uiteindelijk steenrijk werd door zijn handelsgeest. De biografie is het levensverhaal van een vrolijk-impulsieve ondernemer en een keiharde zakenman die vanuit niets een imperium wist op te bouwen. 

Ronald de Beer, ondernemer van onder meer Primera Seinhorst, had contact met de uitgever van het boek. “Deze leek het erg leuk om drie winkels van ons te komen bezoeken op een dag”, aldus De Beer. “’Massa is Kassa’, aldus de woorden van de uitgever van Peter. Zo gezegd zo gedaan. Wij starten dus 12.00 uur in Maarssen, daarna zijn we om 14.00 uur in Hilversum en we eindigen 16.30 uur in Soest.”

De Beer, die het boek inmiddels gelezen heeft, merkt wel bij het lezen het stemmetje van Frank Lammers (bekend van de voice-over van de serie en de Jumbo reclame) steeds in je hoofd op duikt. “De biografie van de brutaalste ondernemer spreek mij wel aan en ik ben mij bewust dat er vele fans zijn, maar ook vele ‘tegenstanders’. Een bericht op Facebook gaf meer dan honderd reacties. Mensen die fan zijn en het gaaf vinden dat hij komt, willen met ‘hatseflats’- een van Peters uitspraken - graag op de foto. De andere groep kijkt liever naar de Meilandjes. ‘Ieder zijn ding’, zullen we maar zeggen.” 

Gillis is tussen 14.00 en 15.00 uur in de Primera in Winkelcentrum Seinhorst in Hilversum. Het boek kost 19.95 euro. Gillis schrijft er zaterdag naar wens een persoonlijke boodschap in. 

Uit de krant