Afbeelding
Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Bezoek Peter Gillis aan Primera in Seinhorst is ‘geslaagd feestje’

Bedrijven

HILVERSUM - Het was tijdens de dagen vooraf toch nog wel spannend of het bezoek van Peter Gillis en zijn vriendin Nicole Kremers aan onder meer de Primera in Seinhorst - gezien de coronamaatregelen - zaterdag door kon gaan. Maar achteraf kijkt mede-eigenaar Ronald de Beer van de Hilversumse vestiging terug op een ‘geslaagd feestje’.

Voor De Beer zelf was het sowieso een geslaagde dag. Hij mocht zelf de gehele zaterdag tijdens de rondrit door de regio meerijden in de Rolls-Royce van de multimiljonair, die momenteel te zien is op televisie in zijn eigen succesvolle realityserie Familie Gillis: massa is kassa. “Haha, ik zat in de duurste taxi van Nederland”, lacht De Beer. “En het zijn ontzettend aardige mensen, heel sociaal.”

‘De brutaalste ondernemer’, zoals Gillis wordt genoemd, bezocht zaterdag verschillende vestigingen van Primera (waaronder dus in Hilversum) ter promotie van zijn biografie. Schrijver Mark Koster volgde vijf jaar de familie en werkte aan het boek. Hierin is te lezen hoe de ondernemer - ooit een jongetje dat thuis geen eten kreeg - uiteindelijk steenrijk werd door zijn handelsgeest. 

En moest de komst van Sinterklaas in Seinhorst eerder op de dag vanwege de enorme drukte worden gestopt, de komst van Gilles leidde tot veel minder gedoe. Het was weliswaar op sommige momenten druk. Echter, de mensen die kwamen en op de foto gingen met de hoofdpersoon, waren vervolgens ook weer snel vertrokken. De Beer: “Het was een doorlopend evenement, zoals dat heet, en het liep allemaal fantastisch. En Peter neemt echt de tijd voor iedereen. En dan schrijft Nicole de tekst en hij daaronder een krabbel. Hij zegt namelijk de hele tijd dat hij niet kan schrijven.”



© Foto Miché / Bastiaan Miché

Uit de krant