Afbeelding

Ruim 150 mensen in Regio Gooi en Vechtstreek hebben baan door werkgelegenheidsprojecten

Bedrijven

HILVERSUM - Via diverse werkgelegenheidsprojecten in ‘t Gooi en de Vechtstreek zijn al meer dan 150 mensen aan het werk geholpen. Dat blijkt uit de meest recente Monitor Werken aan Werk en Perspectief op Werk van het WerkgeversServicepunt Gooi en Vechtstreek over het derde kwartaal van 2021. 

De actuele cijfers liggen hoger, stelt de Regio Gooi en Vechtstreek. Zo heeft alleen al het project ZorgStart inmiddels meer dan 100 mensen aan een betaalde baan geholpen. Via ZorgStart worden mensen zonder zorgachtergrond klaargestoomd voor een baan in de zorg. Annette Wolthers, wethouder in Hilversum: “Fantastisch dat er al zo veel mensen via deze projecten aan het werk zijn. Je ziet dat er mooie dingen ontstaan wanneer overheid, bedrijfsleven en onderwijs goed samenwerken.”

Er zijn volop vacatures en werkzoekenden in de regio Gooi en Vechtstreek, maar vraag en aanbod komen niet overeen. Om deze mismatch op te lossen zijn er ruim een jaar terug diverse werkgelegenheidsprojecten in het leven geroepen. Alle projecten zijn samen met het bedrijfsleven en onderwijs ontwikkeld. 

Toekomstbestendige baankansen
De focus ligt hierbij op sectoren met toekomstbestendige baankansen. Zo zijn in 2021 projecten gelanceerd gericht op onder andere de zorg, media en circulaire economie. In het eerste kwartaal van 2022 start een aantal nieuwe projecten in de horeca, ICT, bouw en techniek. De projecten zijn niet alleen gericht op uitkeringsgerechtigden. Ze staan ook open voor werkenden in loondienst en zzp’ers die vanwege de coronacrisis hun werk of omzet (dreigen te) verliezen. De werkgelegenheidsprojecten lopen tot en met eind 2023.

Op koers
De voortgang van de werkgelegenheidsprojecten is opgenomen in de halfjaarlijkse Monitor Werken aan Werk en Perspectief op Werk. De monitor laat zien dat de programma’s goed op koers liggen. Na een vliegende start is het aantal gestarte trajecten inmiddels gelijk aan de doelstelling. Uit de cijfers van het derde kwartaal blijkt dat de trajecten volgens verwachting leiden tot een baan. Vooral de projecten ZorgStart, Wijkleerbedrijf en Jongeren slagen hier goed in.

Meer weten over werken in de zorg? Kijk op www.zorgstart.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Oekraïense Tonia Verkholiak dagelijks te vinden op Heuvellaan als tolk en docente ‘Ik ben ontzettend dankbaar voor de Hilversummers, voor alles wat ze voor ons doen’ Mensen 24 mei, 11:43
Afbeelding
Scooterrijder gewond bij aanrijding, automobilist rijdt door 112 24 mei, 07:48
Afbeelding
'Als blijkt dat het een succes is, zullen we er zeker een traditie van maken' Genieten van oldtimers tijdens Hilversum on Wheels Cultureel 24 mei, 07:00
Afbeelding
Hilversummer beroofd en bedreigd met wapen na Marktplaatsdeal Politie 23 mei, 16:06
Afbeelding
Verdachte steekpartij in centrum van Hilversum blijft in cel Politie 23 mei, 15:42
Afbeelding
Jubileum voor pastoor Jules Dresmé van de Vituskerk: ‘Zolang als ik me voel zoals nu blijf ik hier’ Mensen 23 mei, 15:00
Afbeelding
Krappe ICT arbeidsmarkt in het Gooi; veel vacatures, weinig geschikte werknemers Bedrijven 23 mei, 14:55
Afbeelding
Talenten Hilversumse danssportstudio Fit by Rox Europees kampioen Cultureel 23 mei, 11:30
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief