Afbeelding

‘Uitrol van glasvezel in kernen Wijdemeren is supergoed nieuws’

Bedrijven

LOOSDRECHT - De uitrol van het glasvezelnetwerk in heel Wijdemeren staat op het punt van beginnen. In maart gaat in Nieuw-Loosdrecht de eerste schop in de grond. Daarna volgen diverse bedrijventerreinen en de overige kernen binnen de gemeente.

In Nieuw-Loosdrecht worden ruim drieduizend huisaansluitingen gerealiseerd. Naar verwachting zijn de werkzaamheden, uitgevoerd door aannemer Allinq, eind 2022 klaar. Er wordt 37,5 kilometer gegraven en er komt ongeveer 75 kilometer aan glasvezelkabel in de grond te liggen, meldt netwerkbedrijf Glaspoort. “De bewoners worden vooraf geïnformeerd. Bovendien wordt erop toegezien dat eventuele overlast tot een minimum beperkt wordt.”

Na voltooiing van de werkzaamheden in Nieuw-Loosdrecht zijn diverse bedrijventerreinen in de gemeente en de kernen Breukeleveen, Kortenhoef, Nederhorst den Berg, Ankeveen en ’s-Graveland aan de beurt om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Onduidelijk is nog in welke volgorde dit gebeurt.

Wethouder Joost Boerman van openbare ruimte is in ieder geval trots dat de gemeente deze stap nu gaat waarmaken. “Met het vele thuiswerken, beeldbellen, online gamen en het downloaden van series et cetera is het fijn dat er stabielere en snellere verbindingen komen. De werkzaamheden kunnen soms tot hinder leiden, maar de uitrol van glasvezel in onze kernen is supergoed nieuws. Glasvezel aanleggen is investeren in de volgende generatie en een lang gekoesterde wens van vele ondernemers en inwoners.”

Uit de krant