Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Goud en zilver voor Gooische Bierbrouwerij bij Dutch Beer Challenge

Bedrijven

HILVERSUM - Bij de achtste editie van de Dutch Beer Challenge heeft de Gooische Bierbrouwerij voor het eerst in haar bestaan een gouden medaille weten te winnen. Met Gooisch Zwart pakte het Hilversumse bedrijf de eerste plaats in de categorie Innovatie/speciaal (minder dan 6 abv).

Daarnaast was er nog een zilveren medaille. Het Gooische Goud viel namelijk in de prijzen in de categorie blond pils. “Daarmee zijn we wel het beste pils van boven de grote rivieren”, jubelt mede-eigenaar Guido de Wit van de Gooische Bierbrouwerij. “Dat we nu twee medailles pakken is fantastisch. We hadden er al drie, maar nog geen gouden. En dit is voor ons toch een beetje de Olympische Spelen. Er doen ook steeds meer brouwers aan mee. Nu wachten we in spanning af wat het beste bier van Nederland wordt. Dat wordt binnenkort bekend.”

De Wit doelt daarbij op de zogenoemde Mitra Award ‘Het Beste Bier van Nederland 2022’. De winnaar daarvan wordt op 19 mei bekend gemaakt tijdens de opening van het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag.

De Dutch Beer Challenge vond onlangs plaats in Rotterdam. 144 van de ruim 900 Nederlandse brouwerijen hadden gezamenlijk een recordaantal van 550 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Aan de 54 winnende brouwerijen werden vervolgens in totaal 29 gouden, 31 zilveren en 36 bronzen medailles uitgereikt; bij elkaar dit jaar dus 96 winnende bieren. Twee brouwerijen wisten beiden zes medailles te scoren, er waren vier brouwerijen met vier medailles, twaalf brouwerijen wisten twee medailles binnen te slepen en 31 brouwerijen gingen met één medaille terug naar de brouwerij.



Uit de krant