Afbeelding
Foto: Geldfit

Hilversum werkt samen met geldfit.nl: ‘goed hulpmiddel’ voor mensen met geldzorgen

Bedrijven

HILVERSUM - Hilversummers kunnen vanaf nu gebruikmaken van de online test op geldfit.nl. Zo kunnen ze zien hoe ze er financieel voor staan en krijgen ze meteen een overzicht waar ze in Hilversum terecht kunnen voor hulp.

De test is er vooral voor mensen met geldzorgen. Dat aantal neemt steeds meer toe, aldus de gemeente. “Ruim één op de vijf huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. Team Schuldhulpverlening van gemeente Hilversum helpt inwoners met geldzorgen. Daarbij werkt zij samen met verschillende partijen, en nu dus ook met geldfit.nl.”

Wethouder Annette Wolthers is positief over deze nieuwe tool om inwoners van Hilversum met geldzorgen te ondersteunen: “Hulp bij schulden is een belangrijk thema. Voor veel mensen is niet altijd duidelijk waar je terecht kunt voor hulp bij geldzorgen. Inwoners van de gemeente Hilversum kunnen door allerlei redenen moeite hebben met het betalen van rekeningen. Het is fijn als je er niet alleen voor staat, maar hulp kan vragen. De gemeente biedt dit. Nu hebben we er met deze tool geldfit.nl een goed hulpmiddel bij gekregen.”

Hoe het werkt
Door korte vragen te beantwoorden, krijgen mensen inzicht in hun financiële situatie. De uitslag van de test bevat een persoonlijk advies. Vanaf nu ontvangen mensen ook een overzicht van de hulp die beschikbaar is in hun gemeente. Denk aan lokale vrijwilligersorganisaties of medewerkers van de gemeentelijke schuldhulpverlening. Ondernemers of ZZP’ers kunnen nu terecht bij geldfitzakelijk.nl.

Uit de krant