Afbeelding
Foto: Allard Bentvelsen

Relaxte sfeer bij eerste editie Hoppop, het muziekfestival op Zonnestraal

Bedrijven

HILVERSUM - Lekker chillen in de zon, met een biertje erbij, en op de achtergrond fijne muziek van lokale bandjes. Dat was in het kort het nieuwe muziekfestival Hoppop op Landgoed Zonnestraal.

Er waren optredens van Velvet Streets, Tyler McCullough Trio, Left Luggage en Handyman. De organisatie van het eendaagse evenement, de Gooische Bierbrouwerij, kijkt met pakweg 350 bezoekers terug op een geslaagde eerste editie. “Toen we aan het opbouwen waren, was er nog veel regen”, vertelt Guido de Wit van de Gooische Bierbrouwerij. “Maar in de middag werd het droog en stroomde het publiek toe.

Het was eigenlijk de bedoeling dat het evenement eind vorig jaar op de Kwekerij - pal voor station Hilversum - zou plaatsvinden. Corona gooide toen echter roet in het eten. Vanwege de goede contacten tussen de bierbrouwer en Hans Ros van Brasserie Zonnestraal ontstond het idee voor het evenement op deze locatie. 

En zo ontstond er een leuk en klein feestje. Prettig was zondag ook dat de muziek, zoals De Wit verwoordt, niet ‘kneiterhard’ stond. Bezoekers konden elkaar dus gewoon goed verstaan. “Ja, er was echt een goede en heerlijke sfeer.”


Foto: Jochem Bosboom


Foto: Arjanneke van den Berg


Foto: Allard Bentvelsen

Uit de krant