Afbeelding
Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Oranje Leeuwinnen vlak voor EK voetbal uitgezwaaid bij Nike in Hilversum

Bedrijven

HILVERSUM - Het Europees kampioenschap voetbal moet nog beginnen, maar dinsdagmorgen vierden de Oranje Leeuwinnen al een uitgebreid feest bij het Europese hoofdkantoor van Nike op het Hilversumse Arenapark.

Lieke Martens, Vivianne Miedema, Jackie Groenen, Sai van Veenendaal en ook bondscoach Mark Parsons. Allemaal waren zij dinsdag naar Hilversum gekomen om uitgezwaaid te worden door hun sponsor. Komende zaterdag spelen zij hun eerste EK-wedstrijd. Zweden is dan de tegenstander.

Bij het kantoor van Nike trapten de voetbalsters eerst nog een balletje in de nieuwe voetbalkooi om vervolgens door alle medewerkers (en hun kinderen) te worden toegejuicht. Het bekende nummer Links Rechts van de Snollebollekes mocht uiteraard niet ontbreken. Ook burgemeester Gerhard van den Top en wethouder Arno Scheepers stonden tussen de menigte. 

Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija verzorgde (in het Engels) de presentatie. Parssons vertelde dat het team vol vertrouwen afreist naar Engeland waar het toernooi plaatsvindt. De energie die er tijdens deze ‘send-off’ is daarbij zeer belangrijk voor het team. “Wij hebben veel verschillende kwaliteiten”, duidde hij de kracht van de ploeg. “Wij kunnen op allerlei manieren winnen.”


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Uit de krant