Het Havenkwartier.
Het Havenkwartier. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Ondernemersvereniging Hilversum Zuid West grijpt net naast bijzondere prijs

Bedrijven

HILVERSUM - Ondernemersvereniging Hilversum Zuid West is bij de uitreiking woensdag van de zogenoemde PlaBeKa bokaal net niet in de prijzen gevallen. In de categorie bleef Schiphol Trade Park de Hilversumse equipe uiteindelijk voor. 

In de Metropoolregio Amsterdam (MRA) spannen veel partijen zich in om bestaande bedrijventerreinen toekomstbestendig te maken. De laatste jaren is er veel aandacht en urgentie voor de thema’s energietransitie en het verbeteren van de organisatiegraad. PlaBeKa (Platform Bedrijven en Kantoren) had voor deze twee categorieën zes bedrijventerreinen genomineerd.

De PlaBeKa Bokalen zijn stimuleringsprijzen voor een bedrijventerrein. Het belangrijkste criterium is dat een bedrijventerrein onderscheidend is door middel van een geslaagd initiatief, plan of project waarmee het gebied een voorbeeld is voor andere bedrijventerreinen in de regio. Het initiatief, plan of project moet inspirerend en vernieuwend zijn.

OV Hilversum Zuid West (Havenkwartier, Kerkelanden en Zeverijnstraat) was genomineerd voor de energietransitie, samen met Schiphol Trade Park en GreenBiz IJmond. De nominatie was onder meer te danken aan de realisatie van ‘Het grootste zonnedak van Hilversum’. “Als onafhankelijke partij maken wij ons sterk voor het algemeen belang”, meldde woordvoerder Minke van Thiel al eerder. “Door de lijntjes met lokale bestuurders, adviseurs en leveranciers kort te houden, krijgen we steeds meer ondernemers mee in onze langetermijndoelstelling: energiepositief in 2030.”

Balen
Woensdag was dan het grote moment en werden de prijzen in de Tinfabriek in Naarden uitgereikt. Uiteindelijk moesten de Hilversummers genoegen nemen met de tweede plaats. En dat was wel even balen, erkent voorzitter Harco van den Hil van de commissie Duurzaam binnen de ondernemersvereniging. “Maar als je de concurrentie bekijkt, is het al mooi dat je erbij zit. Schiphol wordt natuurlijk gezien als voorbeeldproject. Wij hebben nog wat te bewijzen. Je moet ook niet te vroeg pieken.”

Uit de krant