De finalisten staan zaterdag in het Hilvertshof.
De finalisten staan zaterdag in het Hilvertshof. Foto's: Marc Mingels

Finalisten Junior Songfestival treden zaterdag op in Hilvertshof

Bedrijven

HILVERSUM - Spektakel in het Hilvertshof komende zaterdag. De finalisten van het Junior Songfestival, die afgelopen weekend nog optraden in een vol Ahoy, zijn zaterdagmiddag gewoon te bewonderen in het Hilversumse winkelcentrum. Zij treden op en bovendien zijn er meet-and-greets.

In het verleden traden wel vaker deelnemers van het Junior Songfestival vrij snel na de finale op in het Hilvertshof. De afgelopen jaren kwam dat er - mede door corona en ook de verbouwing van het winkelcentrum - niet meer van. Maar nu zijn de finalisten na zes jaar afwezigheid terug in het Hilversumse centrum, jubelt marketingmanager Petra Rivano van Hilvertshof. “Ik hoop dat dit een nieuwe aftrap is voor veel meer fantastische, aan mediagerelateerde evenementen in het centrum van de stad. Aan het bestuur van centrum Hilversum, waar ik sinds begin vorig jaar in zit, zal het in ieder geval niet liggen. Alle neuzen staan dezelfde kant op.”

Rivano was zelf jarenlang werkzaam in de mediawereld en is alweer enige tijd actief als marketingmanager. “Ik vond het destijds erg leuk om in Hilversum aan de slag te gaan”, zegt zij. “Immers, daar gebeurt toch bijna alles wat te maken heeft met showbizz? Zo dacht ik bijvoorbeeld ook dat je in het centrum van Hilversum zou struikelen over de BN’ers (lachend, red.). Dat viel helaas een beetje tegen.”

(Tekst gaat verder onder de foto.)

De afgelopen jaren was het verbinden van Hilversum Mediastad met Hilvertshof haar grootste doel en waren er voor de grote verbouwing succesvolle optredens van onder meer de winnaars van The Voice en ook de finalisten van het Junior Songfestival. Na de verbouwing bleek het echter lastig om de draad weer op te pakken. Wel was er nog een unieke TikTok-experience op het centrale plein, vlak voor de grote ketens als Zara, H&M en Primark.

Komende zaterdag keert het Junior Songfestival dus terug in het Hilvertshof. Ook winnares Luna Sabella, die Nederland straks tijdens het Junior Eurovisiesongfestival op 11 december in Armenië mag vertegenwoordigen, is van de partij. Zij zingt haar lied ‘La Festa’. Ook het groepsnummer ‘Living in the moment’, nu op nummer 1 in de Kids Top 20, komt voorbij. 

De gratis toegankelijke optredens zijn zaterdag om 13.00 en 15.00 uur. Tussendoor en na afloop zijn er meet-and- greets. Rivano heeft er zin in, zeker nu het 50-jarig jubileum van het winkelcentrum (volgend jaar maart) aanstaande is. “We hebben grootse plannen en hopelijk zitten daar een aantal spetterende optredens bij. Immers, het blijft de mediastad.”


Uit de krant