Eigenaar Bas van Ruitenbeek in zijn mooie speciaalzaak.
Eigenaar Bas van Ruitenbeek in zijn mooie speciaalzaak. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché
Advertorial

Dierspecialist Beijer op Seinhorst: ‘Letterlijk een apotheek voor huisdieren’

Bedrijven

HILVERSUM - Dierspecialist Beijer is een dierenspeciaalzaak met een uitgebreid assortiment aan kwaliteitsproducten voor honden, katten, knaagdieren, vissen en binnenvogels.

Sinds begin mei zit de speciaalzaak op Seinhorst. “In onze mooie en overzichtelijke winkel hebben we alles en dan bedoel ik vanaf het begin dat je een pup of kitten in huis hebt tot een dier op leeftijd”, vertelt eigenaar Bas van Ruitenbeek. “En dat gaat van specialistische producten zoals hypoallergeen hondenvoer als je hond huidproblemen heeft en voeding met een hoog vleesgehalte tot vers ingevroren vlees en graanvrij dierenvoer dat makkelijker te verteren is.”

Daarnaast is er ook een groot assortiment voedsel van bekende merken, vervolgt Van Ruitenbeek. “Sommige merken zijn goedkoop bij ons, zoals Royal Canin, en voor veel producten hebben we altijd een vaste lage prijs. Als iemand een grote verpakking nodig heeft of een merk dat we niet in de winkel hebben, kan dat besteld worden. Sinds kort hebben we een eigen busje en kunnen we de bestelling bij de klant afleveren. Een andere service is dat je onze app op je smartphone kunt zetten om te sparen voor punten. Bij elke euro die je uitgeeft, krijg je een punt. Bij 450 punten krijg je 7,50 euro korting.”

Naast voeding is er ook een huisdierenapotheek in de winkel en verkopen ze bijvoorbeeld fytotherapie voor dieren. “Dit zijn geneeskrachtige kruiden om de gezondheid te behouden of te bevorderen zoals glucosamine, een voedingssupplement met natuurlijke kruiden voor honden die last hebben van hun gewrichten. Maar ook producten voor onder andere huidproblemen zoals jeuk, droge of doffe vacht of voor wormen, teken, vlooien, en multivitamines. We zijn letterlijk een apotheek voor huisdieren. Een andere service is dat op zaterdag 26 november Dr. Woof langskomt voor onder andere het inenten of chippen van honden en katten, tegen een voordelig tarief. Je kunt gewoon binnenlopen en hoeft geen afspraak te maken.” 

Maar in de winkel kun je ook komen voor shampoos, tandenborstels met tandpasta, borstels en kammen, krabpalen, hondenriemen, manden, kooien en leuke spelletjes zoals ballen en knuffels.

Van Ruitenbeek legt uit dat ze geen keten zijn. “In Leusden zijn mijn vrouw Manon Beijer - en dan weet je ook waar de naam vandaan komt - en ik begonnen met onze eerste speciaalzaak en in Hilversum de tweede. We verkopen alleen artikelen waar we achterstaan, dus geen supermarktproducten, en uit ervaring weten we dat klanten dit fijn vinden. Bij ons krijg je altijd deskundig advies en nemen we alle tijd voor iedereen die langskomt.”

Dierspecialist Beijer is gevestigd aan de Jan van der Heijdenstraat 4 in Hilversum. Kijk ook op www.dierspecialist.nl.

Uit de krant

Voorproefje Gooi en Eembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief