De groene scooter staat klaar om te vertrekken.
De groene scooter staat klaar om te vertrekken. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Dag felgroene scooters: Go Sharing weg uit Hilversum

Bedrijven

HILVERSUM - Inwoners van Hilversum hoeven zich binnenkort niet meer te ergeren aan de groene deelscooters van Go Sharing. Het bedrijf vertrekt namelijk uit een groot aantal steden, waaronder Hilversum. “We zullen de voertuigen geleidelijk weghalen uit de steden die niet open blijven.” 

Dat meldt de verhuurder van elektrische scooters, fietsen en auto’s op de eigen website. Als reden voor vertrek geeft men aan, dat in deze gebieden het gebruik beneden verwachting is. Daarnaast is het lastig en duur om de wat meer afgelegen gebieden ‘te servicen’. “We hebben nog steeds de ambitie om steden leefbaarder te maken met duurzaam leefvervoer”, aldus een woordvoerder, “maar helaas is in een aantal gemeenten de auto nog steeds de favoriet. En de schoorsteen moet toch roken. Op een aantal plekken was het gebruik te laag.”

Directeur Raymon Pouwels wil zich richten op de steden waar zijn dienst een warmer onthaal krijgt. “In ons driejarig bestaan zijn wij snel opgeschaald met het doel om de voordelen van deelvervoer te maximaliseren”, meldt het bedrijf. “De focus ligt hierbij op de reis van deur tot deur ondersteunen met deelvervoer om het verspillende bezit van een voertuig, welke grootste deel van de tijd niet gebruikt wordt, tegen te gaan. In het huidige economische klimaat, waarin veel onzekerheid in de markt is, zijn investeerders terughoudend om in deelbedrijven te investeren.” 

In het voorjaar van 2021 kwamen de scooters van Go Sharing in het Hilversumse straatbeeld. Al direct was er gedoe en kreeg het bedrijf (en de gemeente) tientallen klachten binnen over het foutieve parkeren en het rijgedrag van gebruikers. Ook kwam het voor dat de tweewielers werden vernield of zelfs in de vijver gegooid. 

Uit de krant