Afbeelding

‘Shop Lokaal’: boostercampagne moet Hilversumse ondernemers net dat extra steuntje in de rug geven

Bedrijven

HILVERSUM - Met de feestdagen op komst zijn de maanden november en december voor ondernemers een belangrijke periode om hun jaar positief af te sluiten. Om hen in deze financieel zware tijden een beetje te helpen lanceren de gemeente Hilversum en Hilversum Marketing de campagne ‘Shop Lokaal’. 

Na corona hebben ondernemers nu te maken met hoge lasten door onder meer de energiecrisis. Bovendien staat de economie onder druk. Omdat een bruisende binnenstad en een divers aanbod van winkels belangrijk zijn voor een levendige stad, doen de gemeente Hilversum en Hilversum Marketing er een schepje bovenop de komende weken.

Met de boostercampagne ‘Shop Lokaal’ geven zij de Hilversumse ondernemers dat extra steuntje in de rug. Het doel van de campagne is om Hilversummers en bezoekers uit de regio in november en december te inspireren en uit te nodigen om in Hilversum hun inkopen te doen en daarmee de lokale ondernemers te steunen. 

Niets zo lekker als een vers broodje van bakker of uitgebreid speuren in de rekken met feestelijke kleding van die leuke conceptstore om de hoek, vindt directeur Evelien van der Kruit van Hilversum Marketing: “Deze campagne geeft een boost aan de lokale bezoekerseconomie en zorgt voor bewustwording dat Hilversum een ‘One Stop Shop’ is.”

Wethouder Arno Scheepers (Economie) zegt hierover: “Lokaal shoppen is ontzettend belangrijk om onze lokale ondernemers te steunen en onze winkelstraten levendig te houden. De detailhandel maar ook de horeca kunnen een extra boost goed gebruiken in deze opnieuw moeilijke economische tijd. Onze Hilversumse ondernemers hebben veel te bieden en we moeten ze nu supporten. Dus shop lokaal voor Sint en Kerst.”

Uit de krant

Voorproefje Gooi en Eembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief