Afbeelding
Foto: Bart van Leersum

Nieuwe dienstregeling busvervoer met ‘hoogwaardige’ Lijn 320

Bedrijven

HILVERSUM - De nieuwe dienstregeling van het busvervoer in de regio Gooi en Vechtstreek gaat zondag 11 december in. Meest opvallende wijziging is natuurlijk de komst van de nieuwe HOV-bus: de vernieuwde Lijn 320. 

Busvervoerder Transdev laat op de eigen website weten dat de nieuwe dienstregeling er voor moet zorgen dat de buslijnen goed aansluiten op treinen of ander openbaar vervoer. “Maar ook de wensen van reizigers. Zo willen we voorkomen dat er lege bussen door de straten rijden of dat je niet kunt zitten, omdat de bus te vol is.”

Busreizigers van Huizen naar Hilversum (of andersom) kunnen straks gebruikmaken van HOV-lijn; nummer 320. Deze gaat vanuit Huizen en Blaricum via de nieuwe HOV-route naar station Hilversum. Voor reizigers met bestemming Tergooiziekenhuis is er een nieuwe halte aan de HOV busbaan: Van Linschotenlaan / Tergooi.

Een woordvoerder van de provincie Noord-Holland vertelt dat Lijn 320 ook echt ‘hoogwaardig’ is. De reis van Huizen naar Hilversum verloopt niet alleen sneller, de vrije busbaan zorgt er ook voor dat reizigers niet in de file staan of hoeven te wachten voor verkeerslichten. “Dat maakt het betrouwbaarder. Ook staat er in de bus allerlei hoogwaardige route-info vermeld.”

Wie straks tijdens spituren naar het Arenapark of station Sportpark wil, kan niet meer gebruikmaken van Lijn 320, zoals nu nog wel het geval is. Voor deze mensen is er Lijn 100 (Bussum – Huizen – Blaricum – Hilversum Sportpark). Deze buslijn stopt overigens ook bij de nieuwe ingang van Tergooi MC, maar niet op station Hilversum. 

Andere wijzigingen
Lijn 2: Hilversum Station – Erfgooierskwartier Halte Hilversum V.d. Laakenstraat wordt opgeheven.
Lijn 3: Hilversum Station – Ziekenhuis Tergooi, nieuwe halte Hilversum Leeuwerikstraat in de Jan v.d. Heijdenstraat. Nieuwe halte Tergooi ziekenhuis Hoofdingang.
Lijn 5 – Hilversum Centrum – Media park – Hilversumse Meent – Bussum (nieuw): De nieuwe lijn 5 vervangt lijn 105 in de Hilversumse Meent en lijn 107 in Hilversum. Lijnen 105 en 107 vervallen.
Lijn 6 – Hilversum – Kortenhoef (nieuw). De nieuwe lijn 6 vervangt lijn 105 in Kortenhoef. Lijn 105 vervalt.
Lijn 109: Hilversum – Eemnes – Bussum: Frequentie wordt 1x per uur, met op werkdagen spitsritten tussen Hilversum en Zandheuvelweg.

Uit de krant