Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Slijterijen in Hilversum mogen voortaan proeverijen organiseren

Bedrijven

HILVERSUM - De gemeente Hilversum maakt het voor slijterijen mogelijk betaalde proeverijen te organiseren. Door nieuwe wetgeving kan aan de wens van slijterijen gehoor worden gegeven.

Dit staat in de Alcoholverordening, de opvolger van de Drank- en Horecawetverordening. De Alcoholverordening is door de gemeenteraad vastgesteld en treedt donderdag in werking.

Met de nieuwe Alcoholverordening wordt het bij ernstige ongeregeldheden ook mogelijk tijdelijk de verkoop van alcohol te beperken of te verbieden. De burgemeester kan deze maatregel voor een bepaald gebied opleggen als de openbare orde, de leefomgeving of de volksgezondheid in het geding is. 

Dit staat los van een alcoholverbod bij bijvoorbeeld speeltuinen of scholen, waar het verboden is geopende verpakkingen alcohol bij je te hebben en op te drinken.

Nieuwe alcoholwet
De Alcoholwet is de opvolger van de Drank- en Horecawet en is op 1 juli 2021 in werking getreden. De lokale regels staan in Hilversum in de Alcoholverordening. De Alcoholwet is bedoeld om de verkoop van alcohol op een verantwoorde manier te laten plaatsvinden en richt zich vooral op de verkopers van alcohol in horeca, sportkantines, slijterijen en winkels. Het toezicht op de naleving van de Alcoholwet ligt bij de gemeente.

Uit de krant