Het Hilvertshof tijdens een lockdown.
Het Hilvertshof tijdens een lockdown. Archieffoto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Tijd dringt: 819 werkgevers in Gooi en Vechtstreek moeten nog definitieve berekening NOW aanvragen

Bedrijven

HILVERSUM - Werkgevers in de regio Gooi en Vechtstreek, die in de vier aanvraagperiodes tussen oktober 2020 en september 2021 gebruikmaakten van de NOW-regeling, hebben nog een kleine maand om daarvoor de definitieve berekening aan te vragen. Op dit moment moeten 819 werkgevers in deze regio nog één of meer aanvragen indienen. 

Dat meldt het UWV. Werkgevers hebben tot en met woensdag 22 februari om hun definitieve omzetverlies door te geven, of uitstel aan te vragen voor hun derden- of accountantsverklaring. Als zij de definitieve berekening niet tijdig aanvragen, kan dat leiden tot een terugvordering van het volledige voorschot.

Werkgevers ontvingen bij de NOW eerst een voorschot gebaseerd op een verwacht omzetverlies. Bij de definitieve berekening wordt, aan de hand van de loonsom in de betreffende NOW-periode en het daadwerkelijke omzetverlies, bepaald op welke tegemoetkoming werkgevers daadwerkelijk recht hebben.

De deadline voor de definitieve aanvraag geldt voor vier NOW-periodes: de derde periode NOW (NOW 3.1) die liep van oktober 2020 tot en met december 2020, de vierde periode NOW (NOW 3.2) van januari tot en met maart 2021, de vijfde periode NOW (NOW 3.3) van april tot en met juni 2021 en de zesde periode NOW (NOW 4) die liep van juli tot en met september 2021. Veel werkgevers in de regio Gooi en Vechtstreek vroegen in meerdere periodes NOW aan.

In totaal werden over deze vier periodes 3.712 voorschotten toegekend aan 1.575 unieke werkgevers in de regio Gooi en Vechtstreek. UWV keerde over deze vier periodes 105,2 miljoen euro aan voorschotten uit. Van de 1.575 werkgevers zijn er 756 klaar met hun aanvraag van de definitieve berekening.

“De coronacrisis is voorbij, maar daar zijn nieuwe uitdagingen voor in de plaats gekomen. Werkgevers kampen met een krappe arbeidsmarkt, hoge inflatie en hoge energieprijzen. We begrijpen dat het dan lastig kan zijn om daarnaast tijd te vinden om de definitieve berekening voor de NOW aan te vragen. En dat het soms ook ingewikkeld is, omdat het meerdere periodes betreft”, zegt UWV-bestuursvoorzitter Maarten Camps. “Toch is het belangrijk om nu echt aan de slag te gaan, want er gaat best wat tijd zitten in het verzamelen en aanleveren van alle informatie.”

Derdenverklaring
Werkgevers die in een periode meer dan 40.000 euro aan voorschot hebben ontvangen of recht hebben op een definitief bedrag van 40.000 euro of meer, hebben een zogeheten derdenverklaring nodig (bijvoorbeeld van hun boekhouder). Bij een voorschot of definitief bedrag boven 125.000 euro, is een accountantsverklaring nodig. Door de gecombineerde deadline voor vier periodes kunnen bepaalde controlewerkzaamheden gecombineerd worden, zodat werkgevers niet voor elke periode apart een boekhouder of accountant hoeven in te schakelen.

Echter, het zal ook nu weer druk zijn bij boekhouders en accountants. Dit kan ervoor zorgen dat het niet lukt om op 22 februari die derden- of accountantsverklaringen afgerond te hebben. Daarom is het opnieuw mogelijk om veertien weken uitstel te krijgen. Camps: “Als je hiervan gebruik wil maken, is het belangrijk dat je dat uiterlijk 22 februari aangeeft. We hebben daarvoor een speciaal formulier op onze website staan.”

Communicatiecampagne
De komende maand gaat UWV met een communicatiecampagne werkgevers nadrukkelijk informeren over de naderende deadline en over de ondersteuning die UWV biedt. Zo worden werkgevers rechtstreeks benaderd via post, mail en telefoon. Daarnaast worden werkgevers geïnformeerd via online advertenties, advertenties in vakbladen en radiospotjes.

Camps: “De NOW heeft zijn werk gedaan, veel werkgevers door de crisis geholpen en gezorgd dat werkgelegenheid behouden is. Maar de afhandeling van de NOW vraagt nog veel tijd, aandacht en energie van werkgevers én van onze medewerkers die hier vaak al vanaf het begin van de coronacrisis met hart en ziel mee bezig zijn. Werkgevers moeten weten dat al deze bevlogen collega’s ook nu weer voor ze klaar staan om ze zo goed mogelijk te helpen.”

Uit de krant