Witgoedzaak is nu cultureel ontmoetingscentrum

  Bedrijven

HILVERSUM – Hilversum heeft er een cultureel ontmoetingscentrum bij. Eentje met allure, zo is de ambitie van Peter Wittebol. De opening is op 13 september, maar het publiek kan zondag vanaf 14.00 uur al kennismaken. 

'De Koning' met als toevoeging 'kunst, cultuur en muziek' is de naam van dit nieuwe centrum aan de Koninginneweg 135-139.

Nederlandse kunstenaars
De Koning heeft een ruim aanbod van verschillende kunstwerken van bekende Nederlandse kunstenaars. Op dit moment zijn er werken te zien van Rob Jacobs, Charlotte Leene, Giel Clijsters en Tom de Groot. De galerie maakt deel uit van een kunstzinnig complex met een concertlounche, ontmoetingsruimte en tentoonstellingszaal.

Witgoed
Voorheen was in het gebouw de bekende witgoedzaak De Wit gevestigd, die jarenlang werd geleid door Piet Wittebol. Zoon Peter (46) nam de zaak over, maar dan anders. Hij zag zijn kans schoon zijn droom te verwezenlijken: een kunst- en muziektempel.

De galerie en de ontmoetingsruimte met het horecagedeelte en de barsalon zijn klaar. Aan de concertlounche moet voor de akoestiek nog wat gedaan worden. 


Reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten